Jelenje 25. ožujak 2021.

Jelenje će, prije roka, dobiti novu školu i sportsku dvoranu

Jelenje će, prije roka, dobiti novu školu i sportsku dvoranu
Šest mjeseci prije ugovorenog roka Jelenje će dobiti novu školu i po prvi put u povijesti mjesta, školsku sportsku dvoranu

Nova zgrada Osnovne škole “Jelenje- Dražice” je krajem prošloga tjedna prošla tehnički pregled s najvišim ocjenama. To znači da učenici uskoro sjedaju u školske klupe u jednoj od najmodernijih škola u Hrvatskoj. Radi se o zajedničkom projektu Primorsko- goranske županije i Općine Jelenje ukupne vrijednosti 41 milijun kuna, od kojih je Županija sudjelovala sa 60 posto, a Općina s 40 posto.

“Procijenili smo da Općini Jelenje treba veća podrška s obzirom na skromnije prihode i ušli zajedno u kapitalni projekt kojim smo rekonstruirali i dogradili zgradu škole i izgradili školsku sportsku dvoranu namijenjenu našoj djeci, za školske, ali i izvanškolske, sportske aktivnosti. Po prvi put u povijesti mjesta, Jelenje će dobiti školsku sportsku dvoranu“, rekao je primorsko- goranski župan Zlatko Komadina, pohvalivši resorni Upravni odjel na velikom angažmanu na ovom projektu, kao i GP Krk i projektantski ured, svima koji su svojim radom osigurali da djeca u ovoj, epidemijom opterećenoj godini, dobiju novu školu. Kako je rekao, cijeli projekt završio je čak 6 mjeseci prije isteka ugovorenog roka.


Naime, cjelokupnim zahvatom postojeća građevina škole povećana je za oko 2.800 m2 bruto površine, odnosno kapacitet je proširen s 10 na 21 učionicu, dok će učenici pohađati školsku nastavu na jednoj lokaciji u jednoj smjeni. Sve učionice su opremljene najsuvremenijom opremom, novom kuhinjom, blagovaonicom, liftom za učenike teže pokretljivosti i novom kotlovnicom na pelete.

Slijedi dobivanje uporabne dozvole, a nakon toga na teren izlazi komisija iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi utvrdila prostorne, materijalne i kadrovske uvjete. Otvorenje OŠ “Jelenje-  Dražice” planirano je iza proljetnih praznika.