Jelenje 18. siječanj 2017.

Jelenske maškare preuzele vlast u općini Jelenje

Jelenske maškare preuzele vlast u općini Jelenje
Prema staroj navadi, u Jelenju je na Antonju obješen pustić Mate. Iznimno loši vremenski uvjeti promijenili su uobičajenu "ceremoniju" pa ove godine nije bilo čitanja optužnice ni zanimljivog performansa za koji se svake godine pobrinu Jelenske maškare. Ipak, teško je povjerovati da će pustić Mate izbjeći kaznu koja ga čeka na kraju mesopusta, kada će mu se suditi za sve loše što se dogodilo u proteklih godinu dana. 

Također uobičajeno, Jelenske maškare preuzele su vlast u općini Jelenje. Ključeve Općine predao im je Zdenko Holenko, povjerenik Vlade RH. Do početka ožujka Jelenske maškare tako su dobile priliku upravljati Općinom i realizirati svoje "projekte". A tih "projekata" neće nedostajati. U veljači će tako biti organizirana dječja maškarana reduta, 13. Grobnička balinjerada, maškarani autorally, tanac pod feštun u Zoretićima…

Ovogodišnji mesopust i vladavina maškara završit će 1. ožujka, kada će maškarane grupe iz Jelenje, Zoretića i Podkilavca pozvati na odgovornost svoje pustiće, suditi im i kazniti ih za počinjena nedjela.