Jelenje 23. travanj 2015.

Noć knjige u Dražicama

I ove godine, u četvrtak 23. travnja, u Hrvatskoj će se održati „Noć knjige“, manifestacija koja afirmira ljubav prema knjizi i čitanju, a prvi put toj se hvalevrijednoj akciji pridružuje i OŠ „Jelenje-Dražice“.
 
Program će biti raznolik i kreativan, a održat će se u školskoj zgradi u Dražicama, od 17.00 sati nadalje.
 
Početak manifestacije, od 17.00 do 19.00 sati, namijenjen je zajedničkom druženju učenika i roditelja, a u 19.00 sati počinju radionice samo za učenike. Učenicima će biti ponuđene sljedeće radionice: Stripaonica, Čitajmo prvašićima!, Pričajmo priču i stvarajmo slikopriču! Parlaonica: Lektira (ni)je bauk!, Kreativno pisanje i Brzo čitanje. Radionice će trajati dva školska sata, a zatim će se svi sudionici okupiti u školskoj dvorani kako bi predstavili svoje radove. Najkreativniji učenici dobit će nagrade. Program manifestacije bit će upotpunjen predavanjem gošće – profesorice Dinke Juričić iz Zagreba.
 
Podsjetimo, u Hrvatskoj se „Noć knjige“ održava od 2012. godine na Svjetski dan knjige i autorskih prava – 23. travnja. Program obilježavanja „Noći knjige“ ove godine podupro je i Odjel za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.
 
Organizator manifestacije u općini Jelenje – OŠ „Jelenje-Dražice“ poziva roditelje da se u što većem broju pridruže svojim školarcima i uključe u ovogodišnju „Noć knjige“ u Dražicama.

Izvor: Općina Jelenje