Jelenje 1. srpanj 2024. Izvor: PGŽ

Predstavnici Županije obišli Osnovnu školu Jelenje-Dražice

Predstavnici Županije obišli Osnovnu školu Jelenje-Dražice
Članovi Kolegija Župana obišli Osnovnu školu Jelenje-Dražice, kapitalni projekt školstva Primorsko-goranske županije

Župan Komadina sa zamjenicima i pročelnicima posjetio je Osnovnu školu Jelenje-Dražice, novu, suvremeno opremljenu školsku zgradu čija je rekonstrukcija i dogradnja vrijedna 5,4 milijuna eura dovršena u svibnju 2021. godine.


Pozdravila ih je ravnateljica škole Dejana Paškvan-Žeželj koja je prisutne povela u obilazak škole.

Projektom je proširen kapacitet zgrade i uređena 21 učionica koje su dobile najsuvremeniju opremu. Uređena je i nova kuhinja i blagovaonica, ugrađen je i lift za učenike teže pokretljivosti te nova kotlovnica na pelete.


Dograđena je i jednodijelna školska sportska dvorana, prva dvorana u povijesti Dražica, na istočnom dijelu parcele sa zasebnim ulazom, koja je toplom vezom povezana sa zgradom škole. U prizemlju je smješten ulazni prostor, sanitarije, garderoba, spremište sportske rekvizite, kabinet te prostori kotlovnice i radiona domara. Na katu je mala dvorana sa svojim spremištem i veza prema hodniku škole te manji dio tribina za gledaoce. Cjelokupnim zahvatom zgrada škole povećala se za gotovo 2.800 četvornih metara.


Radi se o najvećem pojedinačnom kapitalnom projektu školstva Primorsko-goranske županije koji su zajednički financirali Primorsko-goranska županija s 60 posto i Općina Jelenje s 40 posto udjela.