Jelenje 6. lipanj 2015.

Trka na Hahlić

Trka na Hahlić
1. Međunarodna utrka Hahlići Trail 2015. u Jelenju je okupila 160 sudionika iz deset zemalja, među kojima i natjecatelje iz SAD-a i Novog Zelanda.

“Juriš” na Grobničke Alpe natjecateljima je ponudio dvije moguće staze, Fratar i Vidalj. 

Natjecatelji koji su se odlučili za 18 kilometarsku stazu Vidalj trčali su dionicu Dražice, Mudna dol, Vidalj, Planinarski dom Hahlić, Kolac, Podkilavac, Dražice. 

“Po meni radi se o, na našem području, najljepših 18 kilometara za trčanje i planinarenje. Željeli smo da utrka ide kroz najljepše dijelove Hahlića i Platka.” rekao je Elvir Sulić iz Društva za sportove u prirodi Ad Natura.

Sudionici teže, 45 kilometarske staze Fratar prošli su dionicu Dražice, Mudna dol, Vidalj, Živenjski put, Kripanj, Platak, Grleš, Pakleno, Planinarski dom Hahlić, Podkilavac i Dražice. 
 
Marjan Zupančić potvrdio ulogu favorita

Marjan Zupančić iz Slovenije, opravdao je utrku favorita. Slovenac, ujedno pobjednik 100 milja Istre, prvi je prošao stazu Fratar, dugu 42 kilometra s usponom od 2000 metara. 2. mjesto pripalo je Thomasu Wagneru iz Austrije, a 3. predstavnika domaćina, Ivanu Blečiću. U konkurenciji ljepšeg spola na cilj je prva stigla Ajda Radinja iz Slovenije. 2. mjesto osvojila je Ingrid Nikolesić, a 3. Tea Đurek.

Kraću, 18 kilometara dugu stazu Vidalj, s usponom od 955 metara, prvi je završio Njemac Stephan Tassani-Prell. 2. je ciljem prošao Talijan Riccardo Iancer, a 3. Nicolas Delsipee iz Balgije. U ženskoj se konkurenciji prva u Dražice vratila Slovenka Meta Trampuž, također ispred dviju Hrvatica, Ane Jesovnik i Barbare Nezmahen.
 
Trail Running sve popularniji

Trail Running, trčanje kroz prirodu po označenim ili neoznačenim planinskim staza, sve je popularnije u svijetu. Za većinu trkača ne radi se samo o trčanju, već i o upoznavanju prirode i uživanju u krajoliku.

1. Međunarodnu utrku Hahlići Trail organizirali su Društvo za sportove u prirodi Ad Natura i Turistička zajednica Općine Jelenje, a pod pokroviteljstvom Općine Jelenje.

“Ponosan san ča smo organizatori i pokrovitelji 1. Hahlići Traila, a posebno san ponosan ča j ovdika 10 zemalja. Veliko hvala svima, koji su došli iz daleka. Posebno hvala sudioniku iz Novog Zelanda, koji je letio cijeli dan da bi došao ovamo. Poseban pozdrav i Marjanu Zupančiću, pobjedniku 100 milja Istre,” poručio je na otvaranju općinski načelnik Ervin Radetić.

Proglašenje najboljih na rasporedu je u 17:00 za Vidalj, odnosno u 21:00 za Fratar. U večernjim će se satima, na Trgu mlikarice u Dražicama, za dobru zabavu pobrinuti grupa prigodnog imena- Time Out.