Kastav 21. srpanj 2021.

"100 let sopnjadi i življenja” Spinčićeve muzike u “Gitari”

"100 let sopnjadi i življenja” Spinčićeve muzike u “Gitari”
Izložba “100 let sopnjadi i življenja” danas je svečano otvorena u kastavskom Guitar Caffeu, povodom velikog jubileja Spinčićeve muzike.

Guitar Caffeu u Kastvu danas je pretvoren u foto vremeplov koji posjetitelje vodi na jedinstveno, stogodišnje putovanje. Na zidovima Gitare izložene su brojne fotografije, novinski članci, instrumenti pa i uniforma “Spinčićeve muzike”, koja ove godine obilježava 100. obljetnicu. 


Izložbu "100 let sopnjadi i življenja” otvorio je zamjenik kastavskog gradonačelnika Dean Jurčić, koji se osvrnuo na povijest Društva, poučivši kako je veliki uspjeh djelovati bez prestanka čitavo jedno stoljeće, čime se malo tko može podičiti te poželjevši Spinčićevoj muziki da nastavi i narednih sto godina.


Za glazbeni uvod u svečano otvorenje pobrinuli su se dakako sami domaćini, a okupljene je pozdravila i predsjednica Spinčićeve muzike Lorena Blažić Pošćić, poručivši kako je izložba zamišljena kao retrospektiva proteklog stoljeća Glazbenog društva Spinčići.


“Prezentirali smo sve što je Muzika radila kroz sto godina. Od samih početaka i jazz benda preko prvih gostovanja 80- ih godina pa sve do danas. Svi koji su bili članovi Društva pronaći će se na nekoj od 300 izloženih fotografija”, rekla je Blažić Pošćić.


Izložba "100 let sopnjadi i življenja” samo je uvod u veliko ovogodišnje slavlje, a razgledati se može sve do 7. kolovoza kada je na rasporedu Svečani koncert. U planu je i organizacija velike smotre puhačkih orkestara, koja bi se, ako mjere dopuste, trebala održati u rujnu.