Kastav 3. lipanj 2023. Izvor: KKL

32. Kastafsko lulturno leto donosi za svakoga ponešto

32. Kastafsko lulturno leto donosi za svakoga ponešto
Od 30. lipnja do 25. kolovoza Kastavci i njihovi gosti uživat će u bogatom i raznovrsnom kulturnom programu koji će, uz slogan “Va duhe duhi”, oživjeti živopisne kutke grada Kastva

“Tijekom našeg dugog putovanja od osnutka pa sve do danas, istraživali smo nove koncepte, razvijali programe i pažljivo slušali povratne informacije naše publike. Upravo nas je podrška publike nadahnula da ovogodišnje ljeto tematski posvetimo našem predivnom zavičaju, kraju kojem s ponosom pripadamo. Kroz godine, naslovi poput Sušak, Sušak, Oštija... i Casabianca bili su iznimno dobro prihvaćeni od strane publike te su predstavljali slavlje našeg primorskog mentaliteta, naših sjećanja, humora i jezika. Posebno želimo naglasiti veliki uspjeh predstave Casabianca, koju su Irena Grdinić i Mario Battifiaca, autorsko-glumački dvojac, iznijeli s kastavske Crekvine na brojne pozornice diljem Hrvatske i svijeta. S više od stotinu izvedbi iza sebe, ta predstava nas je potaknula da započnemo novi projekt s velikom radošću”, poručuje Saša Matovina, predsjednik Udruge Kastafsko kulturno leto.


Ove će godine Kastafsko kulturno leto otvoriti premijera komedije “Duhi”, čakavskog barda Drage Gervaisa, u produkciji KKL-a. Uz Marija Battifiacu, u ovoj su predstavi okupljeni poznati umjetnici s ovih prostora, što garantira kako će “Duhi” postati još jedan uspješan kastavski klasik.

Uz slogan “Va duhe duhi”, koji slavi primorski identitet, Kastafsko kulturno leto ugostit će i partnerske programe poput ČAnsonfesta, Dječjeg pjevačkog festivala Kastafski glasi, kao i talentirane glazbenike Primorja, od kojih valja izdvojiti trenutno najpoznatije, hrvatske predstavnike na ovogodišnjem Eurosongu, Let 3. Također, očekujte dragocjene goste iz zemlje i inozemstva te međunarodne izložbene programe Kvarner Ivana Karlavarisa i Podvučeno plavim, skupine autora.

Sve programe 32. Kastafskog kulturnog leta potražite u kalendaru događanja…


Ulaznice za programe 32. Kastafskog kulturnog leta prodaju se na mojekarte.hr ili u uredu KKL-a, svakim danom od 9 do 12 i od 18 do 21 sat.