Kastav 11. prosinac 2019.

“Advent s najljepšim pogledom” počinje ove subote  

“Advent s najljepšim pogledom” počinje ove subote  

Kastavski “Advent s najljepšim pogledom”, koji počinje ove subote na Fortici svečanim paljenjem lampica, donosi bogat kulturno- zabavni program i brojna iznenađenja. Izdvojiti svakako treba atraktivni Visualia Park, Ured Djeda Mraza, brojne koncerte te kao veliko finale- “Zadnje polne va Kastve”. 

Svečano paljenje božićnih lampica u Adventskom parku na Fortici ove će subote, 14. prosinca, označiti početak jedinstvenog “Adventa s najljepšim pogledom”, koji će i ove godine, u organizaciji Grada Kastva i TZG Kastva, u grad na brege privući brojne posjetitelje.


Svoja će vrata u subotu otvoriti i Ured Djeda Mraza, koji će u grad, uz veliki doček, stići 22. prosinca, a Kastav će napustiti sedam dana kasnije, kada je na redu ispraćaj dragog gosta. 

Pažnju posjetitelja već prvog će dana zasigurno privući atraktivne Visualia Park Instalacije, a za dobru će se zabavu pobrinuti talentirana mlada pjevačica Antonela Doko. Spomenuti svakako treba i bogatu ugostiteljsku ponudu, tijekom cijelog Adventa. 


U nedjelju će na Fortici nastupiti “It takes two”, a u crkvi Sv. Jelene Križarice četvrt stoljeća rada velikim će “Božićnim koncertom obilježiti” Ženska klapa Kastav i njihovi gosti. 

Svoj će doprinos obilježavanju kastavskog Adventa dati i najmlađi. Uz “Božićni festival” Dječjeg vrtića Vladimir Nazor koncert će održati osnovnoškolci, a mališani će se zabaviti i uz “Vrtuljak želja” Ri Teatra. 


U petak, 20. prosinca na Fortici nastupa “Jonathan”, a dan kasnije okupljeni će se zabavljati uz DJ Ivan Mastermix House Advent party. Koncerti se nastavljaju i u nedjelju, 22. prosinca, kada su na redu “PreKardashian” i “Sempre Allegro”. Istog dana održat će se i “Kastav Advent Trail”, a zanimljiva će biti i večernja šetnja “S feralići po loze i Lužine”.


Na Badnjak će, nakon tradicionalnog Blagdanskog druženja, na Fortici nastupiti Klapa Nevera i “In Between”, a na Božić će goste zabavljati “Martina Majerle”. 26. prosinca na Fortici će nastupiti Nina Kraljić, dok će se u Školskoj sportskoj dvorani “Matija Katalinić” održati “Novogodišnji koncert Glazbenog društva Spinčići. 


U petak, 27. prosinca, u Adventskom parku nastupaju “The Janitors”, a dan kasnije na redu je “Retro Disco by DJ Tommy party”, dok će 29. prosinca nastupiti Klapa Kampanel.


Veliko finale manifestacije bit će posljednjeg dana 2019. kada će se održati 7. “Zadnje polne va Kastve”, uz brojne glazbene goste, među kojima je i popularna Mia Negovetić te bogatu ugostiteljsku ponudu. Izostati neće ni humanitarni karakter manifestacije, a prikupljena sredstva namijenjena su obiteljima s teško bolesnom djecom.