Kastav 28. ožujak 2018.

Aktivni travanjski vikend u “gradu ne brege” 

Aktivni travanjski vikend u “gradu ne brege” 
Kastavski vikend (7. i 8. travnja) razveselit će sve zaljubljenike u prirodu, koji će imati jedinstvenu priliku upoznati ljepote kastavskih šuma uživajući u aktivnostima na otvorenom. Nakon subotnje biciklijade i nedjeljne šetnje sudionici će moći degustirati najbolja kastavska vina i brojne gastronomske specijalitete.

Predivne kastavske šume Loza i Lužina 7. i 8. travnja će, u sklopu manifestacije “Kastav Aktiv”, ugostiti brojne zaljubljenike u prirodu, koje na 365 metara nadmorske visine čekaju brojna iznenađenja.

Aktivni travanjski vikend započet će subotu (7. travnja)- “Kastavskom biciklijadom”. Okupljanje sudionika predviđeno je oko 9 sati na Fortici, dok je start na rasporedu sat vremena kasnije. Organizatori su pripremili dvije atraktivne rute, od 25 i 40 kilometara, kroz koje će sudionici uživati u ljepotama šumskog drveća, bilja i cvijeća, stijena kraških oblika, dolcima i vrtačama, a mogući su i usponi na stjenovite vrhove.

Zanimljivo i aktivno bit će i nedjelju (8. travnja), koja je rezervirana za šetnju Lozom i Lužinom. Stručno vođenje, od Crekvine kroz prekrasne kastavske šume, kreće u 10 sati.

Kotizacija za subotnju biciklijadu iznosi 100 kuna, a uključuje stručno biciklističko vođenje, osvježenje tijekom vožnje i zajednički ručak. Cijena dvodnevne kotizacije je 150 kuna, a uz navedeno uključuje i šetnju uz pratnju licenciranih vodiča

Prijave su obavezne, a svi koji žele uživati u kastavskim ljepotama prijavnicu mogu pronaći OVDJE.
 
13. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine​


Nedjeljnu šetnju sudionici će završiti na 13. Ocjenjivačkom susretu vinara Kastavštine “Belica 2018.”, gdje će imati jedinstvenu priliku prisustvovati proglašenju, a potom i sudjelovati na degustaciji, najboljih kastavskih vina.