Kastav 15. siječanj 2019.

“Antonjski rog” uvod u događanjima bogat Pust va Kastve

“Antonjski rog” uvod u događanjima bogat Pust va Kastve
Antonjski rog četvrtak će razbuditi uspavanu maškaranu Kastavštinu, koju narednih tjedana čekaju brojna događanja. Izdvojiti svakako treba šest “ludih” subota u Maškaranom centru Kastav, koji će i ove godine ugostiti brojne maškare i izvođače.

S prvim zvukom Antonjskog roga razbudit će se maškarana Kastavština. Tradicionalno događanje “Antonjski rog” ovog će četvrtka u srcu Kastva, Pod ložun, okupiti četiri kastavske pusne kumpanije, Spinčiće, Rubeše, Jurčiće i Trinajstiće, koje će okupljenima predstaviti krivce za sve lanjske probleme. Tom će prilikom Kastavci dobiti i novu gradonačelnicu- Sandru Srdoč iz Pusnog odbora Jurčići, koja će preuzeti ključ grada na brege. Dodijelit će se i “Zlatna Broskva”, kastavska pusna nagrada koja se, temeljem Pusnog statuta, daje najboljim maskama i zaslužnim pojedincima ili ustanovama u protekloj godini.


Iz bogatog programa ovogodišnjeg Pusta va Kastve izdvojiti svakako treba  jubilarni 10. Rally maškaranih oktanaca Halubje- Liburnija i 21. Ribarsku feštu pul Trinajstić, a Kastavci će tradicionalno ugostiti zvončarske grupe: Frlanske zvončare, Grobničke dondolaše, Mučićeve zvončare i maškare te u Kastvu uvijek radove viđene Halubajske zvončare.

Kastav će narednih šest subota biti jedan od najluđih maškaranih centara u Hrvatskoj. Naime, pusni tanci, koji će se održavati u šatoru kraj Školske sportske dvorane, u Maškarani će centar Kastav i ove godine zasigurno privući brojne maškare. Zabavljat će ih jake domaće snage, koje predvode:  Koktelsi, Brevis Band, Mauro Staraj i La Banda, D’Beni Band, Alen Vitasović i Šajeta.


“Pust va Kastve” traje sve do Pepelnice, kada će mladi si stari Kastavci suditi krivcima za sve probleme koji su ih mučili protekle godine. Pasja Prkja, Sportašina, Investitorić Olpić i Osojnica Trinajstić odgovarat će za sve nedaće, a isto čeka i Virusa Pocuranka, malenog pusta kojem će suditi najmlađi Kastavc iz Dječjeg Vrtića Vladimir Nazor.

Detaljni program i satnicu događanja u sklopu ovogodišnjeg “Pusta va Kastve” možete pogledati OVDJE.