Kastav 26. ožujak 2017.

Atraktivna biciklistička utrka kroz Lužinu

Atraktivna biciklistička utrka kroz Lužinu
Sedamdesetak biciklista iz Hrvatske i inozemstva ovog se vikenda okupilo u Kastvu, gdje je, u sklopu manifestacije ''Doživljaj za sva osjetila’’, danas vožena atraktivna biciklistička utrka kroz kastavsku Lužinu.

2. izdanje “Doživljaja za sva osjetila” danas je u Kastvu okupilo sedamdesetak biciklista iz svih krajeva Hrvatske, ali i goste iz Slovenije i Italije, koji su vozili ''XC Kastav Grand Finale’, biciklističku utrka kroz šumu Lužina.

Start i cilj utrke bili su kod donjeg ulaza (Brnini) u Lužinu, odakle su natjecatelji vozili u krug (4 km) preko napuštenog grada ‘’Laze”. Utka je vožena kao dio Zimske lige PGŽ, koja se održava svake godine kako bi se popunila praznina između natjecanja. 

Uz odrasle u Kastvu su se danas natjecali i najmlađi, koji su vozili kraću, 500 metarsku, dionicu kroz Lužinu. 

“Cilj manifestacije je intenziviranje svijesti građana o važnosti cikloturizma, poticanje razvoja biciklističkih staza i popratne infrastrukture na ovim područjima, kvalitetna promocija aktivnog odmora te podizanje svijesti građana o dobrobitima biciklizma i njegovom pozitivnom utjecaju na zdravlje,” poručuju organizatori.

Dvodnevna manifestacija započela je jučer, predstavljanjem sponzora na Crekvini, u sklopu kojeg su organizatori, za sve zainteresirane, ljubitelje bicikala i istoimenog sporta, pripremili testiranje vrhunskih modela bicikala. Organizirano je i natjecanje u digitalnoj fotografiji, a najbolji radovi bit će nagrađeni sponzorskim paketima.

''Doživljaj za sva osjetila’’ zajedničkim su snagama organizirali riječki biciklistički klub ''Campetto'' i Grad Kastav.