Kastav 7. listopad 2018.

“Bela nedeja, beli dan, homo doma na samanj”

“Bela nedeja, beli dan, homo doma na samanj”
Najveći kastavski blagdan, koji svake godine u grad privlači tisuće posjetitelja, počeo je tradicionalnim “Pozdravom Beloj nedeji”. U sklopu trodnevne fešte od mladog vina danas i sutra u Kastvu posjetitelje čekaju nikad bogatiji program i hektolitri mladog vina.
 
Prepoznatljivi zvukovi “Spinčićeve muzike” odjekivali su jutros Trgom Matka Laginje i “dozivali” u grad na brege tisuće ljubitelja dobre kapljice i sjajne zabave. 
 
Pozdrav Beloj nedeji
 
“Bela nedeja” jutros je počela u kastavskoj Aleji velikana, tradicionalnim “Pozdravom Beloj nedeji”, u kojem su sudjelovali mladi izvođači, koji njeguju domaći glazbeni, kulturni i čakavski izričaj. 
 
Okupljene je na samom početku pozdravio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, zaželjevši svim posjetiteljima dobrodošlicu te da se dobro osjećaju u Kastvu. 
 
Svoj su “Pozdrav Beloj nedeji” potom uputili: KUD Učka, Čakavčići, sopci, glumci Ana Blečić Jelenović i Andrija Frlan, pobjednici ovogodišnje Ča čitalnice, a svoj su doprinos dali i članovi Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova. 
 
Nikad bogatiji program
 
Danas i sutra, na Beli pundejak, posjetitelje u Kastvu čeka nikad bogatiji program. Kastavci i njihovi gosti mogu uživati u bogatoj ugostiteljskoj, gastro i eno ponudi, kao i izvrsnoj ponudi autohtonih proizvoda, ponudi OPG- ova i sajma robe široke potrošnje. Spomenimo i da je Lokvina ove godine pretvorena u gastro i eno centar, dok je Crekvina preuzela ulogu koncertne zone. 

U poslijepodnevnim satima danas nastupaju: Trio In Between, Limena glazba Rovinj, Neven Barac, KUD Zvir Jelenje, Trio Snežnik, PachaMama Street Conncetion i Techno Vikings, a u večernjim satima posjetitelje će na Crekvini zabavljati grupe For2nal i Night Express, a na Fortici Point i Xfinity Band. 
 
Sutra “Mića Bela nedeja”
 
Izostali nisu niti sadržaji za najmlađe posjetitelje Bele nedeje, koje čekaju zabavni centri na nekoliko lokacija. Napominjemo da je "Mića Bela nedeja”, dječji program koji najmlađima nudi radionice i zabavne igre, odgođena za sutra. 
 
Iz današnjeg programa izdvojiti svakako treba i školu armunike Nika Polesa, malu školu potresujke, kao i izložbe u Speleogaleriji, Kuli, Muzejskoj zbirci Kastavštine, Galeriji Svete Trojice, a otvorena su vrata i ateljea Lokvina i Pavić. Što vas sve danas i sutra očekuje u Kastvu pročitajte OVDJE.

Komentari