Kastav 5. listopad 2015.

Beli pundejak i fešta za kraj

Beli pundejak i fešta za kraj
Tisuće posjetitelja “hodočastile” su proteklih dana u “grad ne brege”. Trodnevna kastavska fešta od mladog vina završila je tradicionalno na “Beli pundejak”.

Pretijesna je bila kastavska gradska vijećnica na Lokvini. Na tradicionalnom je prijemu, na “Beli pundejak”, Grad Kastav i ove godine okupio brojne suradnike. 

“Prevelo mi je srce kad vidin ovu našu vijećnicu punu. To je za nas jedan veli kompliment jer se trudimo iz godine u godinu, od samog početka, od kad smo počeli z ovun lepun tradicijun da budemo dobri domaćini, da ovaj grad pošalje poruku ku odvavek kroz povijest ima, a to je poruka sloge, zajedništva, poruka da je Kastav od vavek bil mesto okupljanja, od kuda su šle dobre ideje i vibracije, “ rekao je kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović i podigao čašu belice za Belu nedeju, dobar kraj godine i još bolju 2016.

Dan je početo otvaranjem “Mićega samnja” Dječjeg vrtića Vladimir Nazor. Mališani su potom mogli uživati u predstavi “Toni i prijatelji”, Udruge “Za bolji svijet”. Organizirana je i radionica za djecu “Veli grozd”, Udruge “Poneštra”, a Kastavcima su dodijeljene i nagrade za najljepše uređene okućnice.

U popodnevnim su satima Kastavce i njihove goste zabavljali Klapa Nevera i Antonio Krištofić, a trodnevno su slavlje kraju priveli Mauro Staraj i “La Banda” na Lokvini, odnosno “Koktelsi”, koji su bili zaduženi za feštu na Trgu Matka Laginje.