Kastav 8. listopad 2018.

Beli pundejak privukao tisuće posjetitelja u Kastav

Beli pundejak privukao tisuće posjetitelja u Kastav
Tisuće posjetitelja iskoristilo je neradni dan i predivno vrijeme te na Beli pundejak “hodočastilo” u grad na brege. Dočekali su ih brojni Kastavci i bogat zabavni program te sjajna ugostiteljska i sajamska ponuda.
 
“Beli pundejak” za pamćenje bio je veliko finale trodnevne kastavske fešte od mladog vina. Sunčani, neradni dan, nakon najvećeg kastavskog blagdana- Bele nedeje, tisuće posjetitelja iskoristilo je za posjet gradu na brege. 
 
Bogat program posljednjeg dana Bele nedeje počeo je "Mićom Belom nedejom” na kastavskoj Crekvini, gdje su najmlađi uživali u zanimljivim radionicama i atraktivnim igrama. 
 
Uz bogatu ugostiteljsku i sajamsku ponudu posjetitelji su danas mogli uživati u nastupima uličnih zabavljača i performera, baš kao i u nastupima brojnih glazbenika. Kastavce i njihove goste zabavljali su: Coffee Shop Acoustic, Ženska i muška klapa Kastav, Klapa Baladur te u večernjim satima The Baker Street Quartet i Lucky Band na Fortici, odnosno Trio Vox i Mauro Staraj & La Banda na Crekvini.
 
Zahvala svima zbog kojih je u Kastvu ugodno živjeti
 
Spomenuti svakako treba da je na Lokvini, ove godine na otvorenom, održan tradicionalni prijem na kojem su se okupili brojni suradnici i prijatelji Grada Kastva, predvođeni predstavnicima susjednih Gradova i Općina. 
 
“Bela nedeja je uistinu najveći kastavski blagdan. Drago nam je da ste ga uveličali svojim prisustvom. Na Belu nedeju ljudi se druže, vesele i zabavljaju. Željeli smo se na ovaj način zahvaliti na suradnji svima vama koji činite Kastav gradom u kojem je ugodno živjeti”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, čestitavši okupljenima Dan neovisnosti.
 
Nagrađene najljepše okućnice i balkoni
 
Danas su tradicionalno dodijeljena priznanja i nagrade za najljepše uređenu okućnicu i balkon, u sklopu ekološko- edukativne akcije “Volim Hrvatsku, volin Kastav”. Nagrade za najljepše okućnice dobile su Klara Srdoč, Tonka Ćiković Jugo, Mirjana Mendrila i Jasna Tijan. Posebna priznanja dobili su Marko Berić, za najljepše uređeni balkon i Ivan Markanović za najoriginalnije uređenu okućnicu u staroj gradskoj jezgri.
 
“Nagrade su mali znak pažnje vama koji brinete o uređenosti našeg kraja, koja doprinosi doživljaju Kastva kao prave turističke destinacije. Ovo je skromna nagrada za vaš trud”, rekla je Dolores Kukurin, direktorica TZG Kastva, naglasivši kako Kastav već godinama bilježi sjajne turističke rezultate i značajan porast broja dolazaka i noćenja.

Komentari