Kastav 24. rujan 2021.

Boćarski dom “Slavko Stanić” svečano otvoren u Kastvu

Boćarski dom “Slavko Stanić” svečano otvoren u Kastvu

Kastavska Sportska zona od sada je bogatija za još jedan multifunkcionalni objekt. Svečanim otvorenjem novog Boćarskog doma “Slavko Stanić” danas su počeli “Kastafski dani sporta”

Kastavski boćari dobili su krov nad glavom i to kakav. Novi objekt smješten je pokraj Školske sportske dvorane “Matija Katalinić”, a nosi ime pokojnog Slavka Stanića, istaknutog kastavskog boćara i sportskog djelatnika. 


Slavkova obitelj nazočila je današnjem svečanom otvaranju i otkrila ploču, a okupljene su pozdravili Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj i natjecateljski sport u Ministarstvu turizma i sporta, primorsko- goranski župan Zlatko Komadina te kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, koji je poželio da u ovdje stasaju nove generacije kastavskih boćara. 
 

Boćarski dom “Slavko Stanić” mali je sportsko- rekreacijski centar. Naime, osim četverostaznog boćališta u prizemlju su i prostori za klubove, sanitarni čvorovi. Ispod tribina su smješteni prostori za suce, svlačionice, spremište i pomoćna prostorija. Na katu su multifunkcionalne prostorije, koje se po potrebi mogu spojiti te uredski prostor.


Impresivna kastavska sportska zona tako je bogatija za još jedan objekt, čime će se dodatno rasteretiti Školska sportska dvorana jer će osim boćara Dom koristiti i drugi kastavski sportaši, a “posuditi" bi ga, kako je najavljeno, mogle i maškare. 


Današnjim svečanim otvorenjem Boćarskog doma “Slavko Stanić” počeli su “Kastafski dani sporta”, koji će potrajati sve do 9. listopada, a u sklopu kojih će se održati brojna sportska događanja. Prvu službenu utakmicu, odmah nakon otvaranja, danas su odigrale juniorske reprezentativke Hrvatske i Slovenije.


Bogat program ovogodišnjih “Kastafskih dana sporta” možete pogledati OVDJE