Kastav 7. listopad 2019.

Brojni posjetitelji pohrlili u Kastav na Beli pundejak

Brojni posjetitelji pohrlili u Kastav na Beli pundejak
Posajmica je u grad na brege privukla brojne posjetitelje željne dobre zabave. U Kastvu su ih dočekali sjajno raspoloženi domaćini, predivno vrijeme, kulturno- zabavni program i bogata sajamska, gastro i eno ponuda.

Nakon predivne Bele sobote i još ljepše Bele nedeje Kastavci i njihovi gosti dočekali su posljednji dan trodnevne fešte od mladega vina. Predivno vrijeme, koje je ove godine “počastilo” grad na brege, nastavilo se i na Beli pundejak pa su brojni posjetitelji od ranih jutarnjih sati pohrlili u Kastav.


Posajmicu su na Lokvini otvorili najmlađi i njihov “Mići samanj”. Tradicionalno, već više od dva desetljeća, kastavski vrtićarci prodaju svojih malih ruku djelo. Na njihovom su se štandu našle malene kastafske kućice od vune i tekstila, grožđe od glinamola, vrećice lavande, bačvice od starih drvenih štipaljki, likovni radovi… koje su vrijedni članovi vrtića Vladimir Nazor izradili uz pomoć svojih teta. 
 

Ispred novouređene Kuće Belice, na jednoj od najpopularniji ovogodišnjih lokacija, dodijeljene su nagrade i priznanja za najljepše uređene kastavske okućnice i balkone, u sklopu ekološko- edukativne akcije “Volim Hrvatsku, volin Kastav”.


Nagradu za najljepše uređenu okućnicu dobila je Mara Vidović, Jagodi Stipcovich pripala je nagrada za najljepše uređenu okućnicu, a Snježani Šašić, za najljepše uređenu okućnicu u kategoriji iznajmljivača. Posebna priznanja za svoje su okućnice dobili i kastavski ugostitelji i to Art Caffe, Guitar Caffe, Kastav Pub i Pizzerija Rustica. 


Tradicionalni prijem na Lokvini je danas okupio suradnike i prijatelje Grada Kastva, predstavnike susjednih Gradova i Općina, Primorsko- goranske županije i brojne gospodarstvenike. Okupljenima je dobrodošlicu poželio prvi čovjek Kastva Matej Mostarac, a pozdravio ih je i primorsko- goranski župan Zlatko Komadina. 


Brojne je posjetitelje u Kastvu i danas dočekao kulturno- zabavni program te bogata sajamska, gastro i eno ponuda. U večernjim satima na Crekvini će okupljene zabavljati Night Express  te Mauro Staraj i La Banda, a na Fortici Top of The Pops i Seven To Eleven.