Kastav 8. siječanj 2018.

Brzi internet za 1900 kućanstava u Riječkom prstenu

Brzi internet za 1900 kućanstava u Riječkom prstenu
U Gradskoj vijećnici u Kastvu održano je svečano potpisivanje Sporazuma o provedbi razvoja širokopojasne infrastrukture na području Grada Kastva te općina Viškovo, Čavle, Jelenje, Kostrena i Klana. Uz predstavnike Grada Kastva te općina Viškovo, Klana, Jelenje, Čavle i Kostrena, svečanosti su prisustvovali i članovi projektnog tima e-Županija zajedno s predstavnicima REA-e Kvarner te predstavnici operatera Hrvatski telekom i Rune Adria, koji su temeljem provedene javne rasprave iskazali komercijalni interes za izgradnju širokopojasne infrastrukture za navedeno područje.
 
Prema potpisanom sporazumu, u sljedeće tri godine gotovo 1.900 adresa dobit će mogućnost priključka na optiku i brzi internet u skladu sa svjetskim standardima. Dodatnim povlačenjem sredstava iz dostupnih fondova planirano je u potpunosti pokriti sve stambene objekte do prosinca 2020. godine.
 
Ukupna vrijednost projekta je gotovo 85 milijuna kuna, a sredstva za provedbu osigurana su u županijskom proračunu za 2018. godinu s planiranim izdvajanjima i u budućnosti. Primorsko-goranska županija prva je u Hrvatskoj završila javnu raspravu i omogućila općinama i gradovima provedbu projekta.