Kastav 14. prosinac 2018.

Cjelodnevni rad kastavskog vrtića razveselio roditelje

Cjelodnevni rad kastavskog vrtića razveselio roditelje
Realizacija hvalevrijednog projekta “Kastafski vrtić- cjelodnevni rad”, koji je sufinanciran europskim sredstvima, počela je u rujnu ove godine. Nova organizacija rada kastavskog vrtića proteklih je mjeseci razveselila brojne roditelje.

Dječji vrtić “Vladimir Nazor” Kastav s cjelodnevnim je radom započeo u rujnu ove godine u sklopu projekta “Kastafski vrtić- cjelodnevni rad”, koji je realiziran uz pomoć sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

“Ovo je projekt na koji smo jako ponosni jer je Grad brzo reagirao na natječaj. Bili smo među prvima koji su se javili i povukli sredstva u iznosu od skoro dva milijuna kuna, a još sam ponosniji da smo ga implementirali odmah u prvoj godini, samo tri tjedna nakon što smo saznali da idemo u projekt. To je još jedan projekt koji ide u misiju i viziju Kastva kao mjesta za ugodan život jer upravo takav projekt omogućava roditeljima i mladim obiteljima da osiguraju odgoj djeteta na najvišoj razini u našim objektima u kojima se svake godine trudimo održati nadstandard”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

“Izrazito je važno da smo s projektom započeli početkom pedagoške godine. Sretni smo što je Grad promptno reagirao na natječaj. Čim smo dobili ugovor bili smo organizirani, zaposlili ljude, pripremili prostor, prehranu… tako da mi ni ne osjetimo da imamo dvije smjenske skupine, a imamo ih prvi puta u povijesti vrtića”, naglasila je Helena Ninković Budimlija, ravnateljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor.


Novom organizacijom rada kastavski vrtić je značajno unaprijedio svoje usluge, na oduševljenje roditelja, koji zbog poslovnih obaveza imaju potrebe za produženim boravkom djeteta u vrtiću. Usluga smjenskog rada pruža se u dvije vrtićke grupe, u Vrtiću Vladimir Nazor i jaslicama Kastafske srdelice, gdje djeca mogu boraviti do deset sati dnevno, od 6:00 do 21:00.

“Roditelji jako hvale tu novu mogućnost koju imaju jer su puno manje opterećeni s time da moraju doći po dijete do 17 sati. Djeca koja koriste popodnevne sate uključena su u sve aktivnosti u vrtiću i to djeci odgovara“, rekla je odgajateljica Sanja Stambul Brajković.

Nova organizacija otvorila je i nova radna mjesta pa su tako u vrtiću zaposlena četiri odgajatelja na puno radno vrijeme te kuharica i spremačica na pola radnog vremena, a vrtić je, u sklopu projekta vrijednog dva milijuna i osamsto tisuća kuna, u postupku nabavka dodatne didaktičke opreme.