Kastav 4. lipanj 2021.

Dan Grada Kastva uz brojna događanja

Dan Grada Kastva uz brojna događanja
Dan Grada Kastva ove će se godine, uz poštivanje epidemioloških mjera, obilježiti različitim događanjima na više lokacija

Program obilježavanje ovogodišnjih “Dana Grada Kastva” počeo je današnjom podjelom nagrada u sklopu ovogodišnjih Ocjenjivačkih susreta vinara Kastavštine, a trajat će sve do 13. lipnja. 


Sutra, 5. lipnja, u 10 sati s Fortice kreće “Šetnja po Kastavštine”, u organizaciji Turističke zajednica Grada Kastva. U 16 sati će u crkvici sv. Sebastijana i Fabijana biti otvorena izložba fotografija “Naš stari grad”, dok je u 18 sati na rasporedu šetnja s mladim Kastavcima iz udruge “Trija”. U 20 sati na Trgu Belveder nastupaju “SuperCover band” i “D’Beni band”.


Iz nedjeljnog programa izdvojiti treba Svečanost povodom Dana Grada Kastva u Gradskoj loži, u koju će okupljene uvesti nezaobilazna Spinčićeva muzika, a večer će završiti koncertom GIIPUJA Damjana Grbca.

Od ponedjeljka do četvrtka na različitim će se lokacijama mjeriti tlak i šećer u krvi, u organizaciji Crvenog križa Grada Kastva, dok će u petak biti otvorena izložba keramike kastavskih umirovljenika. 


U subotu, 12. lipnja, od 9 do 13 sati, na svoje će doći najmlađi. U sklopu “Dječjeg dana” bit će organizirane zanimljive radionice u Gradskoj loži i “učionici u prirodi”, u organizaciji Društva Naša djeca Kastav.

Istog će se dana održati i 58. Kastavske sportske igre, uz košarkaški, odbojkaški i malonogometni turnir te svečanu dodjelu nagrada osnovnoškolcima za ostvarene sportske uspjehe.  


Obilježavanje ovogodišnjih Dana Grada Kastva završit će u nedjelju 13. lipnja Druženjem s građanima u organizaciji udruge “Lokvina”.

Detaljni program Dana Grada Kastva i satnicu događanja pogledajte OVDJE

Komentari