Kastav 18. svibanj 2019.

Djeca turistički vodiči goste upoznali s ljepotama Kastva 

Djeca turistički vodiči goste upoznali s ljepotama Kastva 

Djeca- turistički vodiči danas su, u završnici projekta ”The Never-Ending story of Kastav”, poveli pedesetak posjetitelja u turističko razgledavanje Kastva i to na engleskom jeziku. 

Projekt koji je proveden uz financijsku potporu Zaklade "Hrvatska za djecu" ovim je događajem započeo novu priču organizatora škole za strane jezike “Euroway Kastav”, ali i novoosnovane udruge “Trija”, kojoj je cilj popularizirati dječje poduzetništvo i dječji turizam, ali uz održavanje kulturne baštine i povijesnog značaja grada Kastva.


Mali turistički vodiči su se kroz cijelu školsku godinu u školi Kastav Euroway pripremali za današnji događaj- uz pomoć posebno osmišljenih radnih listova istraživali su osam pomno odabranih kastavskih kulturno- povijesnih znamenitosti koje su danas pokazali svim prisutnima. 


Svi sudionici su na početku obilaska u Gradskoj loži dobili za tu prigodu tiskanu putovnicu- "Walk the Walk of Kastav", a svaku pogledanu znamenitost obilježili su posebnom naljepnicom- tzv. stickerom.


Sljedeći događaj koji će nastaviti priču projekta “The Never-Ending Story of Kastav” jest predstava "Captain Morelli" u suradnji s kazalištem Try Theatre, 1. lipnja, na Lokvini u Kastvu, s početkom u 13 sati, ponovno na engleskom jeziku.