Kastav 22. prosinac 2019.

Dvjestotinjak trkača iz pet zemalja u Kastvu prkosilo kiši 

Dvjestotinjak trkača iz pet zemalja u Kastvu prkosilo kiši 
Trail running utrka Kastav Advent trail 2019. jutros je na Trgu Matka Laginje okupila dvjestotinjak sjajno raspoloženih trkača iz Hrvatske i inozemstva, koji su po jakoj kiši snage odmjerili na dvije atraktivne staze. 

Prvo izdanje “Kastav Advent traila” u Kastvu je okupilo 198 trkača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Češke i daleke Švedske. 


Organizatori su sudionicima ponudili dvije atraktivne staze i to Cari (10 km) te Mačkov vrh (17 km). Kraću stazu izabralo je 87 trkača, a za dužu se odlučilo njih 111.

Unatoč jakoj kiši, koja je dala sve od sebe da poremeti planove organizatora, sjajno raspoloženi sudionici uživali su u trčanju kroz prirodne ljepote grada na brege. 


“Uvijek napravimo dobar štimung, dobru atmosferu. Doba je godine u kojem imamo stalne posjetitelje, natjecatelje koji vole doći na naše evente. Božić i Nova godina dodatni su motiv da se okupimo, natječemo i družimo”, rekao je Elvir Sulić iz Društva sportske rekreacije Ad Natura, koje organizira utrku. 


“Što se ove godine tiče ovo je najveće sportsko događanje u Kastvu. Sretni smo i ponosni što smo suorganizatori ovako velike utrke i što možemo podržati ovakvo natjecanje”, poručio je David Burburan iz Grada Kastva, naglasivši kako Grad Kastav puno ulaže u šetnice i biciklističke staze koje imaju veliki potencijal. 


“Kastav Advent trail” dio je atraktivnog serijala “Kvarner trails”, u sklopu kojeg se trail running utrke održavaju na području Hahlića, Nacionalnog parka Risnjak, Parka prirode Učka i Malinske, a sve s ciljem promocije Kvarnera i njegovih prirodnih ljepota.