Kastav 21. rujan 2019.

“GIIPUJA po šternah” sutra u Kastvu

“GIIPUJA po šternah” sutra u Kastvu

Ove nedjelje, 22. rujna, Damjan Grbac i bend "Damjans" u Kastvu i okolici održat će zanimljiv koncertni program u sklopu kojeg će se na pet različitih lokacija u gradu, na pet šterni, premijerno predstaviti novi autorski jazz repertoar baziran na motivima glazbe Istre i Primorja.

“GIIPUJA po šternah” novi je glazbeni projekt etabliranog i iznimno kreativnog jazz glazbenika Damjana Grbca nastao na ideji oživljavanja tradicionalne glazbe i  osvježavanja starih životnih vrijednosti i davnih običaja koji su danas zapostavljeni. Pet koncerta u jednom danu održat će se na pet posebno odabranih kastavskih lokacija, na pet autentičnih starih šterni.

Nove skladbe građanima i posjetiteljima grada Kastva premijerno će u sklopu ovog interesantnog, jedinstvenog i hvalevrijednog projekta predstaviti bend "Damjans". Na kastavskim šternama (11:00 Spinčići, 12:30 Ćikovići, 14:00 Tuhtani, 15:30 Jelovičani i 17:00 Kastav) će zasvirati: Marko First- sopela, mih, violina, okarina, Aldo Foško- bas klarinet, Damjan Grbac- kontrabas, Tonči Grabušić- bubnjevi.

Komentari