Kastav 21. lipanj 2024. Izvor: KKL

Gipsy Kings i Tonino Baliardo na kastavskoj Crekvini

Gipsy Kings i Tonino Baliardo na kastavskoj Crekvini
Kraljevi salse i flamena, legendarni Gypsy Kings, koje predvodi njihov osnivač Tonino Baliardo, vraćaju se u Hrvatsko primorje. Nakon prošlogodišnjeg nastupa u Opatiji, večeras od 21 sat nastupit će na jednoj od najljepših pozornica - kastavskoj Crekvini.

Gipsy Kings specifičan je sastav koji u svom izričaju kombinira rumbu, flamenco, salsu i tradicionalnu romsku glazbu s pop zvukom. Osnovani su 1978. godine u Francuskoj. Tonino Baliardo jedan je od osnivača i vođa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznati skladatelj. Skladao je i producirao najveće hitove grupe kao što su Bamboleo i Djobi Djoba, a bavi se i skladanjem filmske glazbe.

Ovi neosporni majstori romske glazbe, deset talentiranih glazbenika, prodali su više od 20 milijuna albuma diljem svijeta. Iza sebe imaju petnaest objavljenih studijskih albuma. Tri albuma nominirana su za nagradu Grammy, od kojih je album Savor Flamenco dobio ovo prestižno priznanje 2014. godine u kategoriji najbolje svjetske glazbe. U 45 godina karijere nagrađeni su i brojnim zlatnim, platinastim i dijamantnim diskovima. Nedavno je i sam Tonino Baliardo nagrađen platinastom pločom za duet s Takagijem Ketrom i trostruko platinastom pločom s Ingobernableom u duetu s Tanganom.

Nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta. Njihovi koncerti, koji su primljeni s nevjerojatnim izvrsnim kritikama, uključuju sve velike hitove poput Bamboleo, Djobi, Djobi, Volare, i dr., a uz pjesme s novog albuma Renaissance njihov nastup je remek-djelo čiste zabave.