Kastav 25. ožujak 2021.

Glazbenom društvu Spinčići vrijedna županijska nagrada

Glazbenom društvu Spinčići vrijedna županijska nagrada

Članovi županijske skupštine jednoglasno su prihvatili odluku o dodjeli Godišnje nagrade Primorsko- goranske županije za 2020. godinu Glazbenom društvu “Spinčići”, povodom obilježavanja stote godišnjice neprekidnog djelovanja, očuvanja tradicije, kulture i glazbenog amaterizma.

“Spinčićeva muzika”, jedan od kastavskih brendova, svojoj će kolekciji uskoro pridodati još jedno vrijedno priznanje-  Godišnju nagradu Primorsko- goranske županije za 2020. godinu. 

Naime, na sjednici Županijske skupštine jednoglasno je prihvaćena odluka o dodjeli nagrade Glazbenom društvu “Spinčići”, povodom obilježavanja stote godišnjice neprekidnog djelovanja, očuvanja tradicije, kulture i glazbenog amaterizma.


“Ovih dana Glazbeno društvo Spinčići svojim uspjesima dodalo je i dvije za nas velike nagrade. Nakon godišnje nagrade Grada Kastva, dodijeljena nam je i godišnja nagrada Primorsko- goranske županije. Iznimno smo ponosni i sretni. No, istovremeno i jako tužni. 2021. godina za nas je trebala biti godina slavlja velikog jubileja, posvećena svim članovima, generacijama glazbenika koji su godinama svoje slobodno vrijeme odvajali kako bi se bavili glazbenim amaterizmom i glas svog zavičaja i Kastva pronosili diljem svijeta. Bilo je ružnih ali puno više prekrasnih trenutaka koji ostaju zauvijek. Nažalost ove godine još nismo uspjeli otvoriti svoja vrata. Instrumenti, note, planovi stoje i čekaju spremni za proslavu… Nadamo se da ćemo što prije opet moći svirati, družiti se zabavljati. Hvala Gradu Kastvu i Primorsko- goranskoj županiji što su prepoznali trud i rad uložen u društvo te nam dodijelili godišnje nagrade. Hvala  svima koji su uz nas  sve ove godine, prijateljima, sponzorima, našim obiteljima.. Hvala i svim članovima koji su kroz godine prošli kroz Društvo jer bez njih ne bi bilo ni nas danas”, poručuje Lorena Blažić Pošćić, predsjednica Glazbenog društva Spinčići. 

Komentari