Kastav 19. srpanj 2020.

"Jerry Ricks blues festival" ipak u reduciranom izdanju

"Jerry Ricks blues festival" ipak u reduciranom izdanju
Ovogodišnje izdanje Jerry Ricks blues festivala unatoč svim organizacijskim komplikacijama ide dalje i održat će se u ponešto izmjenjivom terminu s reduciranim brojem izvođača. 

Prateći preporuke stožera Civilne zaštite RH ovogodišnje izdanje Jerry Ricks blues festivala bit će prilagođeno novonastaloj situaciji koja uz ograničeni broj posjetitelja čiji će protok biti kontroliran na ulazu zahtjeva i fizičku distancu između publike što pred organizatore stavlja dodatne organizacije izazove. 

Iz tog razloga, umjesto u Mošćeničkoj Dragi, program će 25. srpnja započeti u Mošćenicama, a na predivnoj Kosnici u starom gradu nastupit će domaćin i umjetnički voditelj festivala Riccardo Staraj sa svojim Midnight blues bandom koji će za ovu priliku biti pojačan s posebnim gostom Maurom Starajem na klavijaturi. 


Dan kasnije, 26. srpnja festival se seli na trg Sv. Ivana, u samo srce Lovrana, gdje će nastupiti vrhunski gitarist Damir Halilić Hal, ujedno i umjetnički voditelj festivala. 

Ponedjeljak, 27. srpnja rezerviran je za program Jerry Ricks art & vision koji sadrži otvorenje izložbe o Jerryju Ricksu, projekciju filma “Črni Kastavac” Igora Modrića te Cigar box guitar presentation by Ivan Smoothead Petričić, dok će u utorak umjesto koncerta u Klani, blues karavana napraviti kratki predah. 

29. srpnja u Matuljima će publiku oduševiti hrvatska blues ikona Zdenka Kovačiček uz pratnju Greenhouse blues banda, dok je matuljski intro rezerviran za umjetničke voditelje. 

Na Ljetnoj pozornici, 30. srpnja zasvirat će Mateja Majerle te Jed Becker’s Group ft. Elvis Stanić, a posljednjeg dana srpnja ‘"grad na brege” postaje pozornica velikog finala Jerry Ricks blues festivala. 


Kastavske koncerte na Crekvini otvorit će nastup jedne od najboljih blues jazz pjevačica mlađe generacije, Valerije Nikolovske i banda Blues company, nakon čega slijedi nastup benda Bogart, kultnog glazbenika Branka Bogunovića Pifa koji je snimio preko 340 albuma i bio član Animatora, Plave trave zaborava te Drugog načina. 

Posljednji dan festivala rezerviran je za još jednu legendu, Dadu Topića koji će nastupiti  u kombinaciji s Lelom i Joeom Kaplowitzem uz Kazališni band KKV te sjajan sastav Black Coffee. 

S obzirom na preporuke koncerti u Kastvu moći će se pratiti putem video streama na trgu Matka Laginje, pa će tako sjajne izvedbe moći poslušati i pogledati širi auditorij. 


“Nikada do sada se nismo susreli s izazovnijom organizacijom nekog kulturnog događaja. Od prvih planova koje smo gradili u pred korona fazi i koji su uključivali jaka strana imena, do ove reducirane izmjene u programu koju danas predstavljamo javnosti. No, to ne znači da se u narednih desetak dana stvari neće možda iznova promijeniti, a mi iznova biti na samom početku. Ovo posljednje, reducirano izdanje festivala koje je pred nama, pripremili smo imajući u vidu cjelokupnu situaciju u kojoj smo se našli, što uključuje prije svega odgovorno ponašanje i poštivanje odluka nadležnih tijela. Kontinuitet održavanja blues festivala našem kraju, koje traje gotovo petnaest godina, željeli smo održati i ove godine iako u skromnijem izdanu i na simboličkoj razini poslati poruku kako je uz odgovorno ponašanje moguća i zabava, kad već moramo naučiti živjeti s koronavirusom”, istaknuo je Riccardo Staraj jedan od umjetničkih voditelja festivala. 

Ulaz na sva događanja u sklopu ovogodišnjeg Jerry Ricks blues festivala je besplatan, a svi koncerti počinju u 21 sat.