Kastav 29. lipanj 2024. K.V./M.Šegulja

Kastafsko kulturno leto super počelo uz Super Cover Night

Kastafsko kulturno leto super počelo uz Super Cover Night

Svečanim podizanjem festivalske zastave počelo je Kastafsko kulturno leto, a prvi od čak 46 ovosezonskih programa bio je “Super Cover Night”, u sklopu kojeg su poznate hitove iz filmskih klasika na Crekvini izvodili: Sabrina Hebiri, Bruna Oberan, Dino Antonić i Daniel Jurišević.

Svečano je sinoć sinoć bilo u Kastvu, gdje je otvoreno 33. Kastafsko kulturno leto. Na samom početku okupljene je na Trgu Matka Laginje pozdravio predsjednik Udruge Kastafsko kulturno leto - Saša Matovina.


“Ovogodišnje Kastafsko kulturno leto je vrlo bogato, sadržajno. Imamo 46 različitih programa, od čega 31 glazbeni, 9 dramskih, 2 predstave za djecu, 4 likovne izložbe. Tu su i partnerski programi. Pozornicom će proći preko 350 umjetnika iz 10 zemalja i vjerujem da će svi pronaći nešto za sebe”, kazao je Matovina, zahvalivši Gradu, Županiji i resornom ministarstvu na pomoći.

Čast da spuste festivalsku zastavu pripala je zamjeniku kastavskog gradonačelnika Deanu Jurčiću te saborskom zastupniku i bivšem kastavskom gradonačelniku Ivici Lukanoviću, koji je u KKL uključen od samih početaka festivala. 


“Naše Kastafsko kulturno leto doživelo je Isusove leta. To znači da dugo trajemo, ali siguran san i da ćemo još dugo trajat”, poručio je Jurčić, istaknuvši kako je Kastav grad bogate povijesti i bogate kulturne tradicije.

“Ovo je momenat kad stvarno čovek mora bit ponosan ako je imalo sudjeloval va onen ča smo počeli pred 33 leta”, kazao je Lukanović, prisjetivši se entuzijastičnih početaka tada male, a danas velike kastavske manifestacije.


Nakon svečanog otvaranja, koje se pjesmom ukrasile kastavske klape, Duhi i Spinčićeva muzika, mnoštvo je s Trga Matka Laginje “preselilo” na predivnu Crekvinu gdje je održan prvi program - “Super Cover Night”. 

Hitove iz filmskih klasika na Crekvini su izvodili: Sabrina Hebiri, Bruna Oberan, Dino Antonić i Daniel Jurišević .U pratnji SuperCover Band-a Kastav pjevali su poznate filmske klasike poput “Time of My Life” i “My Heart Will Go On”, ali i domaće hitove kao što su “Zlatne godine” i “Jesen stiže, dunjo moja”.