Kastav 26. travanj 2021.

Kastav, Viškovo i Kostrena zajedno za sretnije djetinjstvo

Kastav, Viškovo i Kostrena zajedno za sretnije djetinjstvo

U sklopu projekta “Podrška djeci s teškoćama u razvoju, problemima u ponašanju te djeci slabijeg socijalno- ekonomskog statusa- Za sretnije djetinjstvo” uredit će se prostor sa senzornom sobom i stručnim timom za provođenje rehabilitacijskih tretmana, a formirat će se i mobilni tim.

Općina Viškovo kao nositelj te partneri Grad Kastav i kostrenski Dječji vrtić “Zlatna ribica” dio su hvalevrijednog projekta “Za sretnije djetinjstvo”, predstavljenog danas u Kastvu Pod ložun. 


Cilj projekta je osigurati rehabilitacijske tretmane i mobilni tim djeci s teškoćama u razvoju, problemima u ponašanju i djeci slabijeg socijalno- ekonomskog statusa te im omogućiti uključivanje u sportske aktivnosti.

“To je jedna vrlo osjetljiva skupina kojoj ćemo kroz ovaj projekt pridati pažnju. Sve aktivnosti projekta usmjerene su ka tome da im osiguramo podršku”, istaknula je Sanja Udović, načelnica Općine Viškovo.


U Viškovu će se urediti kvalitetan prostor sa senzornom sobom za provođenje rehabilitacijskih tretmana, dok će se didaktička oprema nabaviti i za područje Kastva i Kostrene. Formirat će se i mobilni tim sa psihologom, socijalnim pedagogom i socijalnim radnikom, a angažirat će se i defektolog, logoped i psiholog za senzornu sobu te atletski treneri za sportsko- rekreacijski segment.

“Realizacija ovakvih projekata izaziva zadovoljstvo, sreću i veselje”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, istaknuvši kako će projekt Za sretnije djetinjstvo zasigurno doprinijeti postojećim nadstandardima u pedagoškom pristupu.
 

Ravnatelj kostrenskog dječjeg vrtića “Zlatna ribica” Stanko Vučetić naglasio je kako posljednjih godina raste broj djece s posebnim potrebama, dok je kao posebnu vrijednost projekta istaknuo formiranje mobilnog tima stručnjaka.

Projekt vrijedan gotovo 2,5 milijuna kuna u potpunosti će se financirati sredstvima iz  Europskog socijalnog fonda, a trajat će 24 mjeseca.

Komentari