Kastav 15. rujan 2022. Klaudio Vrančić

Kastavci dočekali svog zlatnog vaterpolista Josipa Vrlića

Kastavci dočekali svog zlatnog vaterpolista Josipa Vrlića
Erupcija emocija raspjevanih kastavskih osnovnoškolaca na dočeku zlatnog vaterpolista Josipa Vrlića, kojeg je ugostio i kastavski gradonačelnik Matej Mostarac 

“Igraj moja Hrvatska, kad te vidim ja, srce mi gori…” orilo se jutros Osnovnom školom Milan Brozović Kastav, gdje su razdragani mališani, uz erupciju emocija, dočekali Josipa Vrlića, zlatnog s netom završenog europskog prvenstva u vaterpolu.


“Vrlić mi je najdraži vaterpolist. Bio je super osjećaj vidjeti ga danas. Bio sam ponosan”, kazao nam je Tomas Živković, učenik 3b.

“Naša učiteljica je bila njegova učiteljica. Danas sam presretna, nisam mogla dočekati. Ponosni smo i presretni”, rekla je Julija Zamlić iz 3c. 


Josip Vrlić je u svoju bivšu školu stigao u društvu Davida Burburana, nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, danas djelatnika Grada Kastva, a dočekali su ih i djelatnici škole, na čelu s ravnateljicom Hedi Blašković i Vrlićevom nekadašnjom razrednicom Ninom Bjelić. 

“Josip je bio dobro dijete, dobar đak, pristojan. Obožavao je tjelesni, obožavao je i pjevanje. Drago mi je da je bio toliko uporan i vrijedan i postigao ovako veliki uspjeh”, kazala je Bjelić.


“Veliko je zadovoljstvo što danas u našoj školi imamo ovako izuzetnog gosta. Zadovoljstvo je još veće kada znamo da je to naš bivši učenik”, rekla je Blašković, uručivši Josipu zahvalnicu u ime svih učenika i djelatnika škole, a “zauzvrat” je dobila vaterpolo kapicu s finala Europskog prvenstva. 


“Doživjeti ovako nešto je najljepši osjećaj u životu. Neopisivo je donijeti medalju u svoju školu. Predivan osjećaj. Pamtim predivan osjećaj iz finala kada sam podignuo glavu iz vode i vidio zastavu Kastva na tribinama”, istaknuo je Vrlić, koji je dugo odgovarao na pitanja kastavskih mališana, a iako njihove glazbene želje nisu izostale nekako je izbjegao zapjevati. 


Nakon osnovnoškolaca zlatnog hrvatskog i kastavskog vaterpolista u Gradskoj vijećnici dočekali su i njegovi roditelji, ali i vrtićarci te predstavnici Grada Kastva, na čelu s gradonačelnikom Matejem Mostarcem. 

“Sportski uspjeh je ono što trebamo slaviti, čemu se trebamo veseliti. Živimo u svijetu iskrivljenih idola i mislim da su sportaši oni koji trebaju biti primjer djeci”, poručio je Mostarac, koji je na dar dobio loptu s finala Europskog prvenstva.