Kastav 1. svibanj 2019.

Kastavci feštom obilježili Međunarodni praznik rada

Kastavci feštom obilježili Međunarodni praznik rada
Tisuću i pol porcija besplatnog fažola podijeljeno je danas brojnim Kastavcima okupljenima na Trgu Belveder, gdje je održana tradicionalna proslava Međunarodnog praznika rada. 

Veselo je danas bilo na kastavskom Trgu Belveder, gdje su se na proslavi Međunarodnog praznika rada okupili brojni Kastavci. Grad Kastav je, uz pomoć Pizzerije Rustica, za posjetitelje pripremio više od 1.500 porcija besplatnog ukusnog fažola s kobasicama, pancetom i dimljenom vratinom. 

“Druženje, veselje, glazba… danas je onako kako i treba biti, da se svi zajedno malo odmorimo. Atmosfera je jako dobra i to je ono najvažnije. Okruženi smo problemima, koji ljude muče, ali vjerujem da moderno poduzetništvo vraća fokus na čovjeka, na radnika i mislim da će ići na bolje. Siguran sam da će naše malo i srednje poduzetništvo, koje nosi cijeli grad, još jačati i imati sluha za radnike”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, naglasivši kako je stopa nezaposlenosti u Kastvu ispod 5% te da je Kastav četvrti grad u županiji po prihodu poduzetnika.

Za sjajnu atmosferu na Trgu Belveder pobrinuo se “Lucky bend”, kojem je u pomoć priskočila sveprisutna Spinčićeva muzika, nakon što je tradicionalnim prvomajskim budnicama razbudila Kastavštinu i Grobnišćinu, a organizatori ni ove godine nisu zaboravili na najmlađe, za koje su pripremili atraktivni zabavni kutak.