Kastav 31. prosinac 2018.

Kastavci i gosti velikom su se feštom oprostili od 2018.

Kastavci i gosti velikom su se feštom oprostili od 2018.
Posljednje ovogodišnje podne u Kastvu je danas dočekalo nekoliko tisuća izvrsno raspoloženih posjetitelja, koji su na Trgu Matka Laginje i Fortici uživali u dobroj glazbi, još boljoj ugostiteljskoj ponudi i sjajnom društvu.

Kastavska Fortica i Trg Matka Laginje i ove su godine bili pretijesni za sve koji su posljednje ovogodišnje podne željeli dočekati na simboličnih 365 metara. Tradicionalni, sve popularniji, kastavski oproštaj od godine na izmaku ponovno je oduševio brojne posjetitelje željne dobre zabave. U gradu ne brege ih je, uz gostoljubive domaćine, dočekala bogata ugostiteljska ponuda, dok su se za atmosferu pobrinuli sjajni domaći bendovi: “Kožne Jakne”, “Top Of The Pops” i “Trio Vox” te DJ Zoki.

Brojni projekti u 2019. godini

U najsvečanijem trenutku, točno u podne, predvođeni gradonačelnikom Matejem Mostarcem, Kastavci i njihovi gosti podigli su čaše i nazdravili još jednoj godini za pamćenje.

“Protekla godina bila je vrlo dobra. Uvijek ima prostora za napredak, ali ovo je moja prva godina koju sam kao gradonačelnik odradio u cjelini. 2018. je obilježilo rješavanje dugoročnih imovinsko pravnih problema, rješavanje problema komunalnog društva, manifestacije smo podigli na višu razinu, uredili smo dječja igrališta, a sad kreću jači infrastrukturni projekti. Naime, 2019. godina donosi četiri velika projekta, a to su: gradsko groblje, rekonstrukcija ceste od Žegota prema Viškovu, rekonstrukcija javne rasvjete i zatvoreni sportski objekt u sportskoj zoni”, poručio je Mostarac, zaželjevši svim okupljenima zdravlje, sreću, veselje i optimizam u 2019. godini.
 
Zadnje polne za socijalno ugrožene

Ni ove godine izostao nije hvalevrijedan humanitarni predznak događanja. Naime, gosti su u “škrabice” ubacivali simbolične donacije, a zauzvrat na štandovima konzumirali domaće specijalitete- kuhane kobasice, kuhano vino i fažol. Sva prikupljena sredstva bit će donirana Udruzi SRC, koja pomaže socijalno ugroženim osobama i obiteljima na području Kastva, a dio će se donirati i riječkim beskućnicima, najavili su organizatori.

Zabavno- humanitarno događanje, koje organizira Grad Kastav, a čiji je inicijator Andy Cech, tako je dočekala svoje šesto izdanje te polako ali sigurno prerasta u jedan od brendova grada na brege.

“Zadnje polne va Kastve na 365 metara” ujedno je označilo kraj ovogodišnjeg "Adventa s najljepšim pogledom”, čije je drugo izdanje obilovalo događanjima, koja su i ovog prosinca u Kastav privukla brojne posjetitelje.