Kastav 5. kolovoz 2016.

Kastavci u sjećanje na poginule branitelje

Kastavci u sjećanje na poginule branitelje
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kastvu je jutros obilježen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te mimohodom branitelja, dok će se u popodnevnim satima održati 2. Memorijalni malonogometni turnir.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Kastav počelo je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Branitelji su se potom postrojili na Fortici, odakle su u mimohodu krenuli prema crkvi sv. Jelene Križarice, gdje su, na spomen križu, također položeni vijenci.

UHBDR Kastav osnovana je prošle godine, kada je, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, u gradu održan i prvi svečani mimohod. 

“Naši su branitelji bili od Dubrovnika do Vukovara. Četvero ih je poginulo. Mi ćemo čuvati sjećanje na njih. Neki su išli na proslavu u Knin, ali mi smo se ipak odlučili ostati ovdje,” poručio je Marino Grbac, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Kastav.

Popodnevni sati rezervirani su za 2. Memorijalni malonogometni turnir, koji počinje svečanim otvorenjem u 17 sati. U Školskoj sportskoj dvorani  igrat će veterani HNK Rijeke, HNK Orijent 1919, NK Gornji Zamet, NK Medicinar i domaćini MNK Kastav. U revijalnom dijelu turnira sudjeluju ŽNK Rijeka, UHBDR Kastav i kastavski sportaši. 

Druženje će se uz muziku uživo nastaviti nakon završetka turnira, odnosno podjele pehara. Ulaz je besplatan.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti završit će misom zahvalnicom u 18 sati, u crkvi sv. Jelene Križarice.

Komentari