Kastav 29. srpanj 2016.

Kastavke zlatnog glasa vratile se doma

Kastavke zlatnog glasa vratile se doma
Ženska klapa Kastav u ruskom je Sočiju dobila novo, veliko priznanje. Kastavke su na najprestižnijoj svjetskoj zborskoj smotri osvojile zlato, a tim ih je povodom danas ugostio prvi čovjek Grada Kastva. 

Zlatna klapa vratila se doma, u svoj Kastav. U “gradu na brege” dočekao ih je kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović, koji je izrazio veliko zadovoljstvo sjajnim rezultatom koji su Kastavke ostvarile u Rusiji. Članice Ženske klape Kastav iskoristile su priliku i zahvalile se Gradu na potpori.

Podsjećamo, s najprestižnije svjetske zborske smotre “9th World Choir Games”, koja se ovog mjeseca održala u Sočiju, Ženska klapa Kastav, pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, okitila se zlatnim odličjem.

Natjecanje je okupilo gotovo tristo zborova iz čak 76 svjetskih zemalja, koji su se natjecali u 29 kategorija. Ženska klapa Kastav nastupila je u kategoriji Folklor a cappella, a do najsjajnijeg je odličja došla u konkurenciji 37 svjetskih zborova. 

Spomenimo za kraj i podatak da Kastavke na prestižnom svjetskom natjecanju nisu branile samo boje svog grada, već i ostatka Lijepe naše, jer su u dalekoj Rusiji bile jedine predstavnice Hrvatske.