Kastav 4. prosinac 2019.

Kastavski Advent s najljepšim pogledom uz bogat program

Kastavski Advent s najljepšim pogledom uz bogat program

Visualia festival, adventski park, Jonathan, Antonela Doko, Nina Kraljić, klapa Kampanel… najavljen je bogat program kastavskog "Adventom s najljepšim pogledom”.

Adventsko vrijeme će Kastav i ove godine dočekati u blagdanskom ruhu, ali i sa “Adventom s najljepšim pogledom”, manifestacijom koja ove godine doživljava svoje treće izdanje i koje će, prema najavama organizatora, ponudom i atraktivnošću nadmašiti ona prethodna. Ono što je za Kastav i njegov “Advent s najljepšim pogledom” znakovito je doista poseban ambijent kojeg ovaj grad pruža, a čiju ljepotu i ugodu manifestacija prati i dodaje mu posebnu draž kroz ambijent i programe u kojima uživaju sve generacije.


Sve započinje 14. prosinca i potrajat će do posljednjeg dana u godini, a organizatori Grad Kastav i TZ Grada Kastva pripremaju doista bogat program s još više zabavnih i atraktivnih sadržaja. Svakako je važno napomenuti nastavak partnerstva s Visualia festivalom, jednim od najpoznatijeg festivala u regiji, koji ove godine u Kastav donosi brojne atraktivne sadržaje među kojima i atraktivan mapping na Crekvini- novoj lokaciji održavanja adventskih događanja.


Fortica će i dalje biti mjesto na kojem će biti smještena pozornica za glazbene programe, a uz nju i uz predivan pogled na Kvarner tu će biti i adventske kućice s bogatom ugostiteljskom ponudom. Manifestacija će posebne i atraktivne sadržaje Visualije ponuditi pod Ložom gdje će se svi moći zabaviti i igranjem interaktivne igrice, a posebno će biti atraktivno dekoriran grad od Volte pa do Crekvine. Na Crekvini će se ove godine smjestiti “Ured Djeda Mraza” gdje će najmlađi, ali i svi zainteresirani, pronaći mjesto za zabavu, fotografiranje i slanje pisama Djedu Mrazu, a u suradnji s partnerom Cicibanom organizirat će se igraonice i nagradna igra. Ured će biti otvoren svakodnevno od 16 do 20 sati. Osim ovog zanimljivog sadržaja, na Crekvini će se smjestiti i atraktivne instalacije Visualije, a svakako je najatraktivnija projekcija na zidovima Crekvine koja će ovom posebnom prostoru dati novu dimenziju. 


Na Crekvini će se održati i svečani doček Djeda Mraza koji će u Kastav stići 22. prosinca i razveseliti najmlađe, a prošlogodišnje “patentirano” događanje “Ispraćaj Djeda Mraza” održat će se 29. prosinca. pa će tako ovo originalno događanje zasigurno opet privući pozornost brojne publike. Naravno, bit će tu još puno iznenađenja i atraktivnih sadržaja koji će dočekati sve one koji osjete ljepotu kastavskog adventa.


Osim već spomenutih Visualijinih atrakcija koje će biti dostupne svakodnevno od 16 do 21 sata, organizator priprema i bogat program iz kojeg izdvajamo svečano paljenje lampica na Fortici 14. prosinca uz nastup Antonele Doko, koncerte izvrsnih izvođača: Nine Kraljić, Jonathana, klape Kampanel te brojnih drugih glazbenika, dvije će večeri Fortica biti i veliki disco na otvorenom, a svakako treba posebno naglasiti blagdansko druženje građana na Badnjak te tradicionalno Zadnje polne va Kastve 31. prosinca. 


Uz sve navedeno, Kastavce i goste Kastva dočekat će brojni glazbeni programi, kazališne predstave, tradicionalni Mići Božićni samanj, radionice i drugi atraktivni programi za sve uzraste. Kako se to pokazalo u prva dva izdanja, a prema najavama ovogodišnjeg i još jačeg, Kastav će svakako biti top destinacija adventskih događanja na Kvarneru te će svojim građanima i posjetiteljima prirediti prosinac za pamćenje. “Advent s najljepšim pogledom” je svakako i jedan od najljepših advenata u Hrvatskoj i stoga organizatori pozivaju svih da dožive Kastav u punom božićnom sjaju.