Kastav 28. rujan 2021.

Kastavski mališani igrali se kao nekada njihovi roditelji

Kastavski mališani igrali se kao nekada njihovi roditelji
U pomalo zaboravljenim igrama kao što su školica, cip- cop i špigule danas su uživali najmlađi Kastavci i to pod motom “pridite se igrat vanka", a sve u sklopu “Kastafskih dana sporta"

Mnoge koji su se jutros zatekli u srcu grada ne brege Kastav je nakratko vratio u prošlost i podsjetio na dobra stara vremena. Mobiteli i tableti bili su u ladicama, a kastavski su mališani na otvorenom igrali već pomalo zaboravljene igre. One iste koje su ne tako davno igrali njihovi roditelji.


Mališane su obišli i darivali predstavnici Grada Kastva, na čelu s gradonačelnikom Matejem Mostarcem, koji je istaknuo kako je današnji dan dokaz da djeca mogu bez mobitela, biti kreativni i igrati zabavne igre na otvorenom, umjesto provođenja vremena u zatvorenom prostoru.


Na Fortici su, pod budnim okom Anamarije Herman iz Gym Dancea, osnovnoškolci skakali lastik i preko vijače te vrtjeli hulahop, ispred Osnovne škole Milan Brozović uz pomoć Davida Burburana iz Grada Kastva igralo se špigule i cip cop, a Pod ložun je najmlađima Eugen Tončinić iz Košarkaškog kluba Kastav pokazao kako se sve mogu zabaviti s nekada popularnim sličicama.


Dvjestotinjak učenika drugih i trećih razreda tako je, pod motom “pridite se igrat vanka”, dalo svoj doprinos “kastafskim danima sporta”, što se održavaju sve do 9. listopada. Spomenimo za kraj i da se u popodnevnim satima održalo natjecanje u graničaru te da su kastavskim sportašima danas dodijeljena priznanja za lanjske uspjehe.
 

Komentari