Kastav 6. ožujak 2018.

Kastavskom sportu i kulturi 1,8 milijuna kuna

Kastavskom sportu i kulturi 1,8 milijuna kuna
Gotovo milijun kuna iz ovogodišnjeg je kastavskog gradskog proračuna osigurano za kulturu, 620 tisuća namijenjeno je sportu, dok je 289 tisuća kuna rezervirano za ostale djelatnosti. Ugovori o sufinanciranju potpisani su u Gradskoj vijećnici Grada Kastva.

Svečano je bilo danas na Lokvini, u Gradskoj vijećnici Grada Kastva, gdje su potpisani ugovori o sufinanciranju temeljem provedenog Javnog poziva za financiranje javnih potreba u 2018. godini.

Čak 620 tisuća kuna raspodijeljeno je na tridesetak kastavskih sportskih udruga i klubova, koji su se prijavili na natječaj za financiranje javnih potreba u sportu.

“Najvažniji kriteriji bili su vrijednost, uspjesi i brojnost. Ove godine smo imali povećanje u svim klubovima i udrugama. Projekte smo pomno proučili, kategorizirali ih i tako smo dodjeljivali sredstva”, naglasio je Bojan Marčić, predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva.

Za financiranje javnih potreba u kulturi osigurano je gotovo 450 tisuća kuna, što je raspodijeljeno na dvadesetak kastavskih udruga. Tome treba pridodati i pola milijuna kuna koliko je osigurano za Udrugu Kastafsko kulturno leto, koja je direktni proračunski korisnik.

Spomenuti treba i 289 tisuća kuna koliko je iz ovogodišnjeg proračuna Grada Kastva izdvojeno za financiranje javnih potreba u ostalim djelatnostima.

“Mislim da ste svi vi svojim radom zaslužili sve ovo. Ove godine smo podignuli sredstva za sport i za kulturu, čime smo vam omogućili još bolji i kvalitetniji rad. Vaši rezultati su nas na to natjerali, ali siguran sam da će se to cijeniti i vratiti. Ukupno je za sport, kulturu i ostale djelatnosti, koje sudjeluju sa svojim projektima a ne mogu se jasno opredijeliti, uloženo preko milijun i osamsto tisuća kuna, koliko se iz proračuna Grada vraća u civilni sektor”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, čestitavši okupljenima.

Komentari