Kastav 2. listopad 2016.

Kišnim pozdravom Beloj nedeji počela fešta u Kastvu

Kišnim pozdravom Beloj nedeji počela fešta u Kastvu
“Grad na brege” slavi najveći kastavski blagdan. Na Beloj nedeji, unatoč lošem vremenu, i ove se godine očekuju tisuće posjetitelja, koje čeka bogata sajamska i ugostiteljska ponuda te brojni kulturno- zabavni i glazbeni sadržaji.

Loše vrijeme nije smetalo Glazbenom društvu Spinčići i Limenoj glazbi Zajednice Talijana iz Vižinade, koji su promenadnim nastupom, na Trgu Matka Laginje, jutros razbudili Kastav. 

U Aleji velikana Kastavci i njihovi gosti “naoružani” kišobranima tradicionalno su pozdravili Belu nedeju. Stara je to “užanca” na najveći kastavski blagdan.  

“Bela nedeja ni blagdan od grada, ni starinski blagdan. To j blagdan ki žive i blagdan kada saki Kastavac i Kastavka voli bit domaćin i podičit se svojin gradon i z onen ča odvajkada ima. Hvala semi vami ki ste dali svoj doprinos. Hvala semi ki čuvate užancu bez obzira ne vreme. Uživajte i budimo složni kako ča smo bili i do sada. Složimo se judi i homo naprvo,” okupljenima je poručio kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović.

“Pozdrav Beloj nedeji” svojim su nastupom uveličali: sopci Arian Skok i Goran Prša iz ustanove Ivan Matetić Ronjgov, Čakavčići Osnovne škole Milan Brozović Kastav, Ženski pjevački zbor KUD-a Učka iz Matulja te Sven Sušanj.

Svoj je doprinos manifestaciji i ove godine dala i Bratovština hrvatskih vinskih vitezova, odnosno članovi Viteškog stola Kastav. 
 
D’Beni bend, Cukar i kafe te Night Express Band

Unatoč vremenu koje ponovno nema razumijevanja za Belu nedeju u Kastvu se i ove godine očekuju tisuće posjetitelja koje u “gradu na brege” danas i sutra čekaju brojni sadržaji; bogata sajamska i ugostiteljska ponuda te kulturno- zabavni i glazbeni program.

U večernjim satima na Lokvini će danas posjetitelje zabavljati D’beni ban, a na Trgu Matka Laginje Cukar i kafe te Night Express Band. Kastavska fešta nastavlja se i sutra, na Beli pundejak, a otvorit će je najmlađi i njihov “Mići samanj”.