Kastav 17. srpanj 2019.

“Kuća Belice” otvara svoja vrata posjetiteljima

“Kuća Belice” otvara svoja vrata posjetiteljima

Atraktivna kastavska “Kuća Belice” od sutra, 18. srpnja u 17:00 sati, će biti i službeno otvorena za posjetitelje. 

Svi zainteresirani će moći razgledati novi zavičajni muzej na dva kata, čiji je postav posvećen tradiciji obrade vinograda na kastavskih obroncima i predstavlja značaj vinogradarstva i vinarstva u povijesti Kastavštine i samoga grada Kastva, s posebnim naglaskom na kupaž belice, kao žive kulturne baštine ovoga kraja.


“Kuća Belice” nalazi se u Pelinima, na adresi Vincenta iz Kastva 2, najstarijem predjelu kastavske gradske jezgre, odmah nakon ulaska u grad, u jednoj od starih kuća u kojoj je nekada bila bačvarija. U dvorištu, u kojem se ljeti organiziraju manja druženja i kulturna događanja: promocije, prezentacije, koncerti, očuvana je škalnica- namakalo za duge (oblikovane daščice od kojih su se izrađivale bačve i druge drvene posude kakve su se nekada koristile u svakodnevnome životu).


Po završenom razgledu, u prizemnom prostoru nekadašnje Vikotove bačvarije posjetitelji će biti počašćeni Kastavskom Belicom.

Radno vrijeme, od četvrtka do nedjelje, bit će od 17:00 do 21:00 sat, a za grupe veće od deset ljudi moguća je najava na telefon 091 6227 921.