Kastav 29. srpanj 2022. Izvor: JRBF

“Kyla Brox Band” i “Lovesick Duo” blues vraćaju kući

“Kyla Brox Band” i “Lovesick Duo” blues vraćaju kući
Danas i sutra na rasporedu je veliko finale ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala. Na Crekvinu stižu “Kyla Brox Band”, “Lovesick duo”, Johnny Rawls, Sekou Kouyate Experience…

Sama završnica ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala danas i sutra će se održati na mjestu gdje je i sve počelo odnosno u Kastvu, gdje svakako treba izdvojiti nastup Johnnyja Rawlsa, bluesmana iz Mississippija čija karijera se proteže na preko 50 godina, a dobitnik je svih najprestižnijih nagrada u svijetu bluesa. 

Tu je i Kyla Brox Band predvođen fantastičnom pjevačicom Kylom Brox za koju engleski tisak piše da spada među najbolje što Velika Britanija trenutno može ponuditi u tom fahu. Sekou Kouyate je posebna priča- radi se o jednom od najvećih afričkih instrumentalista, afričkom Jimiju Hendrixu i istinskoj zvijezdi svjetske world- music scene čija je glazba duboko ukorijenjena u afričku tradicijsku glazbu koju Sekou fuzionira s bluesom, funkom, soulom pa čak i klasičnom glazbom. 

Talijanski duo Lovesick Duo primjer je kako je moguće napraviti karijeru i u pandemijskim uvjetima. Oni su se svojim Americana glazbenim izričajem probili objavivši veliki broj kućnih video uradaka koji su se poput požara raširili internetom i priskrbili im zavidan broj nastupa diljem Europe.