Kastav 22. srpanj 2021.

“Mali mići princ” zabavit će najmlađe na Crekvini

“Mali mići princ” zabavit će najmlađe na Crekvini
Mjuzikl za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta- “Mali mići princ” večeras, 22. srpnja, u 18:30, stiže na kastavsku Crekvinu, kao dio bogatog programa 30. “Kastafskog kulturnog leta”. 

Iako je namijenjen djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, mjuzikl će zbog tendencije učenja kroz humor i upoznavanja čakavskog narječja, biti zanimljiv i odraslima

Scenarij kroz dramaturgiju, likovnu i glazbenu umjetnost ukazuje na probleme današnjeg ponašanja djece u oholoj egzistenciji pravila koja je nametnuo razvoj društva. Istovremeno podsjeća publiku na bitne i sretne trenutke u životu svakog pojedinca te ju na taj način uči kako uočiti primarne važnosti u životu odnosno sitnice koje čine život, a zaboravljene su. Cijela radnja proteže se kroz čakavsko i štokavsko narječje kojim se suptilno naglašava da bismo, bez obzira na jezične, karakterne, starosne i izgledne razlike i barijere, svi trebali u sebi njegovati poštovanje, ljubaznost i veliko srce.

U predstavi glume: Lora Milić, Mara Lukanović, Tin Mlakar, Dorian Rubeša, Andrija Frlan i Ante Radnić. Tekst potpisuje Vjeko Alilović, režiju Tajana Dukić, dok je za scenografiju zaduženo Društvo Naša djeca Kastav. 

Komentari