Kastav 29. prosinac 2019.

Mališani na Crekvini uz vatromet ispratili Djeda Mraza 

Mališani na Crekvini uz vatromet ispratili Djeda Mraza 

Najmlađi Kastavci danas su širom raširenih ruku dočekali dragog gosta koji je na Crekvinu stigao iz daleke Laponije. Nakon druženja s mališanima i Bakom Mraz popularni je djedica sa Žudike uz vatromet “poletio” kući. 

Posljednji puta ovog prosinca Djed i Baka Mraz danas su se na Crekvini družili sa sjajno raspoloženim kastavskim mališanima.


Najmlađi Kastavci dragom su gostu priredili pravi doček, u kojem su sudjelovali mali i veliki glazbenici. Uz vrtićarce i osnovnoškolce u prigodnom su božićnom programu nastupile kastavske mažoretkinje i cheerleadersice iz Društva Naša djeca, kao i trio “In between”. 


Pjesmom su mališani najprije dozvali Baku, a potom i Djeda Mraza, koji je na Crekvinu stigao kočijom, koju je vukao poni. Nakon što je izgrlio Baku veseli se djedica družio i fotografirao s mališanima u svom kastavskom Uredu. 


Negdje oko 17 sati Djed Mraz se božićnom pričom oprostio od mališana i krenuo put kastavske Žudike, odakle je, praćen dječjim pogledima s Crekvine, uz vatromet “poletio” kući u Laponiju. 


Pjesmom ga je ispratio Mješoviti pjevački zbor “Rijeka- Sempre Allegro”, a “Advent s najljepšim pogledom” nastavlja se večeras na Fortici, gdje od 19 sati nastupa popularna Klapa Kampanel.