Kastav 27. kolovoz 2016.

Mario ponovno osvojio publiku, Vivien žiri Čansonfesta

Mario ponovno osvojio publiku, Vivien žiri Čansonfesta
Mario Lipovšek još je jednom osvojio publiku na Crekvini, dok je žiri najboljom na 12. Čansonfestu proglasio Vivien Gallettu. Izdvojiti svakako treba zapaženi nastup vlč. Franje Jurčevića, u ulozi predizvođača. 

“Na punta Groti” i Mario Lipovšek Battifiaca osvojili su najviše glasova kastavske publike, okupljene ispred predivne Crekvine, čime je Mario “obranio lanjski naslov” na ČAnsonfestu.

Nagrada za najbolju skladbu- ČAnsonu pripala je Vivien Galletti i “Rapsodiji z Molo longa.”  Drugo mjesto osvojila je skladba “Ča te judi reć” Francesca Squarcie, a treće Hrvoje Hegedušić s pjesmom “Celi san život otel ga imet”.

Nagradu za najbolji tekst dobio je Stjepo Martinović za skladbu “Mre moj beli brod”, dok je nagrada za najbolju interpretaciju pripala Vivien Galletti za “Rapsodija z Molo longa”. 

Baš kao Vivien i Mario je po nagrade na pozornicu morao dva puta. Naime, nagrada za najizvođeniju skladbu s prošlog ČAnsonfesta, koju dodjeljuje Radio Istra, također je otišla u ruke Battifiace. Na valovima Radio Istre najviše se vrtjela stvar ”Nekorektna kantata za glas i orkestar u F-duru”.
 
Kastavski župnik kao predizvođač

Da se na ČAnsonfestu dodjeljuje nagrada za zvijezdu večeri ona bi gotovo sigurno otišla u ruke kastavskog župnika vlč. Franje Jurčevića, koji je nastupio kao predizvođač u duetu s voditeljicom Irenom Grdinić. 

Na samom početku okupljene su pozdravili zamjenik kastavskog gradonačelnika Dejan Jurčić i primorsko- goranski župan Zlatko Komadina. U revijalnom djelu, dok je žiri brojao glasove, publiku je zabavljao Dražen Turina- Šajeta “Prvom kumedijom na stojeć po domaću”.

Na ovogodišnjem festivalu koji spaja šansone i čakavštinu predstavljeno je 19 novih skladbi, čime je ukupan broj ČAnsona, nastalih u proteklih 12 godina, prešao brojku dvjesto. 

Čansonfestom je tradicionalno završeno jubilarno 25. Kastafsko kulturno leto, manifestacija koja je kroz protekla dva mjeseca imala više od osam tisuća posjetitelja.