Kastav 8. lipanj 2017.

Matej Mostarac i službeno na čelu Kastva

Matej Mostarac i službeno na čelu Kastva
Ivicu Lukanovića “smijenio” je Matej Mostarac. Lukanovićev nasljednik nakon današnje je primopredaje vlasti i službeno na čelu Grada Kastva. 
 
Ured kastavskog gradonačelnika dobio je novog “vlasnika”, a Grad Kastav novog gradonačelnika. Matej Mostarac i službeno je preuzeo zahtjevnu funkciju prvog čovjeka ”grada na brege”.
 
“Sve u životu ima svoj početak i kraj, tako i ovih mojih osam godina na čelu Kastva. Moram reći da Kastav u ovom trenutku živi jedan od svojih boljih perioda. Vidi se veliki posao iza nas, a onaj koji se još ne vidi je u bazama podataka, dizanju kapaciteta gradske uprave, pripremi projekata, što će se kapitalizirati narednih 20-ak godina i na to sam ponosan. Želim kolegi Mostarcu da sakupi veliko iskustvo te da kvalitete koje nedvojbeno ima primijeni i bit će jako uspješan,” poručio je Lukanović te zahvalio svojim zamjenicima, ali i svim vijećnicama i suradnicima koji su pomogli da Kastav brže napreduje. 
 
Mostarac se zahvalio sada već bivšem gradonačelniku, ali i svim njegovim prethodnicima, na kvalitetnim temeljima koje su postavili. 
 
“Zbog toga je Kastav tu gdje je, a meni kao mladoj osobi je bio veliki izazov i odgovornost, ali sigurno i olakotna okolnost, prihvatiti se toga da budem gradonačelnik Kastva, što je iznimna čast, koje vjerojatno još ni sam nisam svjestan. Dean Jurčić i Dalibor Ćiković su tu sa mnom, a ono što je najbitnije mi smo već krenuli raditi. Grad neće čekati ni dana. Jučer smo imali sastanak u Konzervatorskom odjelu, sutra imamo sastanak u VIK-u. Dovoljno smo pričali, počinjemo s radom,” naglasio je Mostarac.