Kastav 30. ožujak 2023. Klaudio Vrančić

“Mjesec zdravlja” Kastavcima donosi mnoštvo programa

 “Mjesec zdravlja” Kastavcima donosi mnoštvo programa
Kastavce u travnju čekaju brojna predavanja, preventivni pregledi, vježbe i radionice, a sve u sklopu “Mjeseca zdravlja”

Kastavski “Tjedan zdravlja”, koji je proteklih godina izostao zbog nesretnih okolnosti, ove se godine vraća u proširenom obliku. “Mjesec zdravlja” Kastavcima donosi brojna događanja, a naglasak je dakako na zdravlju. 


“Kastavci su nas često pitali za Tjedan zdravlja, koji je bio jako dobro prihvaćen. Drago mi je da je tjedan prerastao u mjesec, u kojem ćemo jako brinuti o zdravlju. Siguran sam da će se u programu pronaći za svakoga naći ponešto”, istaknuo je gradonačelnik Matej Mostarac, pozvavši Kastavce da u što većem broju sudjeluju u događanjima.

Program Mjeseca zdravlja” počinje u petak, 7. travnja, na Svjetski dan zdravlja, a potrajat će sve do 29. travnja. 


“Iznimna nam je čast što se na Mjesecu zdravlja okupio veliki broj eminentnih stručnjaka iz područja zdravstva. Svi zainteresirani će moći sudjelovati u mjerenju tlaka i šećera u krvi, vježbama s fizioterapeutom, radionicama izrade prirodne kozmetike i zvukoterapiji… Uključena su i osnovnoškolska djeca i to kroz likovne i literarne natječaje”, kazala je Ivana Borovčak Prša, predsjednica Odbora za zdravstvo, socijalnu skrb, ravnopravnost spolova i osobe treće životne dobi.