Kastav 14. srpanj 2022. Izvor: KKL

Mjuzikl “Zna se ki j’ ovdeka šef” na Crekvini

Mjuzikl “Zna se ki j’ ovdeka šef” na Crekvini
Zna se ki j’ ovdeka šef! je mjuzikl koji je, zbog tendencije učenja kroz humor i upoznavanja čakavskog narječja, zanimljiv i djeci i odraslima, a samim time i nasljednik prošlogodišnjeg mjuzikla “Mali mići princ”.

Scenarij mjuzikla “Zna se ki j’ ovdeka šef!” čija je autorica Tajana Dukić, osmišljen je vrlo mudro, jer kroz dramaturgiju, likovnu i glazbenu umjetnost oslikava svakodnevne probleme i borbe u odnosu roditelj- dijete. Situacije u ovom mjuziklu koje su dobro znane svakoj obitelji, na domišljat i humorističan način uče kako uočiti primarne važnosti u životu, kako se uvijek isplati potruditi više i kako nije uvijek sve onako kako se čini na prvi pogled. Cijela radnja proteže se kroz čakavsko i štokavsko narječje kojim se suptilno naglašava da bismo, bez obzira na jezične, karakterne i dobne razlike, svi trebali u sebi njegovati poštovanje, ljubaznost i želju za učenjem.

Prava i prepoznatljiva vrijednost mjuzikla zapravo se skriva u uvođenju djece, mladih i odraslih u čudesni i raznoliki svijet glazbe, dramskog izraza i pravih životnih vrijednosti, a sve to kroz širenje našeg ponosnog kastafskog “ča”. Sve navedeno itekako je vrijedan razlog da se mjuzikl pogleda i posluša, a usput i dozna tko je zapravo pravi šef.

Mjuzikl “Zna se ki j’ ovdeka šef!” na Crekvini igra večeras, 14. srpnja, s početkom u 21 sat, u sklopu 31. KKL- a.