Kastav 28. veljača 2016.

Mladi sportaši ponos Kastva

Mladi sportaši ponos Kastva
Kornelia Hunčak i Dorian Benković najuspješniji su kastavski sportaši, a OK Kastav najuspješniji sportski klub u protekloj godini. Laureatima su priznanja dodijeljena na Izboru sportaša godine, u Školskoj sportskoj dvorani.

Najuspješnija kastavska sportašica u protekloj godini, Kornelia Hunčak, članica je hrvatske reprezentacije. U nizu zapaženih rezultata ističe se prvo mjesto osvojeno na prošlogodišnjem prvenstvu u Čakovcu, koje je mlada tenisačica osvojila u kategoriji do 12 godina. 

Dorian Benković član je Košarkaškog kluba Kastav i školske ekipe ŠSD Zvirić. Priznanje za najboljeg kastavskog sportaša dobio je zahvaljujući sjajnim nastupima na županijskom prvenstvu, na kojem su Kastavci slavili u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, kao i na školskom prvenstvu Hrvatske, gdje je s ekipom Zvirić osvojio najsjajnije odličje.

OK Kastav 1998 priznanje za najbolji kastavski klub dobio je zahvaljujući izvrsnim rezultatima u radu s mladima, a istaknuti treba i činjenicu da su kastavske odbojkašice u 2015. osvojile 1. mjesto u 2. ligi zapad te time izborile nastup u 1.B ligi, u kojoj se ove godine natječu.
 
Elide Babić i Anton Host najuspješniji mladi sportaši

Najuspješnija mlada sportašica je karatistica Elide Babić, koja je prošle godine osvojila 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske i županijskoj ligi. Zanimljivo svestrana je mlada sportašica nastupila i na atletskom prvenstvu, na kojem je osvojila srebrnu medalju. 

Antonu Hostu dodijeljeno je priznanje za najuspješnijeg mladog sportaša. Protekle godine Host je osvojio zlatne medalje na državnom prvenstvu u karateu i regionalnom prvenstvu. 
 
Vrcelj i Grbac najuspješniji djelatnici

Najuspješniji sportski djelatnik je Vedran Vrcelj, koji trenira mlade kastavske tenisače i tenisačice te značajno doprinosi njihovim sjajnim rezultatima. 

Priznanje za dugogodišnji rad na razvoju sporta u Kastvu dobio je Dean Grbac, zaljubljenik u auto- moto sport. Nekada sudionik i sudac danas je uspješni organizator utrka na nacionalnom nivou, a obnašao je i mnoge značajne funkcije. Protekle godine proglašen je najuspješnijom organizatorom autocross utrke u sklopu prvenstva Hrvatske.
 
Mladi košarkaši i humanitarci

Posebno priznanje dodijeljeno je košarkaškoj ekipi ŠSD Zvirić, koja je na državnom prvenstvu osnovnih škola osvojila 1. mjesto. Talentirani mladi Kastavci pred punim su tribinama odigrali i humanitarnu utakmicu protiv “Cedevite” te tako prikupili gotovo osam tisuća kuna za štićenike Doma za nezbrinutu djecu Lovran i Dječju bolnicu Kantrida.

Dodijeljena su i priznanja za darovite mlade sportaše, a ta je čast pripala članovima: Karate kluba Kastav, Košarkaškog kluba Kastav, Odbojkaškog kluba Kastav, Tenis kluba Kastav, Malonogometnog kluba Kastav, Malonogometnog kluba Fantina i Sportske akademije Sinko.

Riječki olimpijci posebni gosti

“Kastav je tu da prati sport kao društvenu potrebu koja je izuzetno značajna. Žao nam je što nemamo više novaca, ali trudimo se svim srcem pomoći svaku uspješnu kvalitetnu sportsku priču. Čestitam svima koji su odabrali da sport bude dio njihovog života i onima koji su sport usadili svojoj djeci jer to je put ka uspješnijem i zdravijem životu,” poručio je kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović.

U ime svih nagrađenih Gradu Kastvu te Odboru za sport i tjelesnu kulturu zahvalio se Dean Grbac. 

Počasni gosti kastavskog izbora za sportaše godine bili su proslavljeni riječki olimpijci: Mirza Džomba, Samir Barać i Valter Matošević. 

Svoje su umijeće okupljenima predstavili kastavski košarkaši te članovi Plesnog studia Gym Dance, a za dobru zabavu pobrinule su se popularne Yamasice. 

Komentari