Kastav 6. lipanj 2021.

Mostarac: “Iz Kastva se ne odlazi, tu mlade obitelji dolaze”

Mostarac: “Iz Kastva se ne odlazi, tu mlade obitelji dolaze”
Dan Grada Kastva obilježen je svečanošću Pod ložun, gdje su nagrađeni ovogodišnji laureati: Spinčićeva muzika, Mira Bujan, Josip Vrlić i Igor Brešan te posthumno Zdenko Jurčić i Borislav Jelušić.

Svečano je danas bilo u Kastvu, koji slavi svoj dan. Pod ložun je na prigodnoj svečanosti okupljene pozdravio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, osvrnuvši se na proteklih godinu dana, ali i najavivši buduće projekte.
“Iz Kastva se ne odlazi, tu mlade obitelji dolaze stvarati dom. To nam je velika sreća, ali i veliki izazov. Držati standard predškolskog odgoja, izgraditi novu školu, osigurati bolju zdravstvenu zaštitu, jačati komunalni standard… To su prioriteti u narednom razdoblju”, poručio je Mostarac, najavivši i skoro otvaranje novog Sportsko- rekreacijskog centra te jubilarni 30. KKL na obnovljenoj Crekvini i Lokvini. 


Domaćinima su Dan Grada Kastva čestitali brojni gosti. Ispred Primorsko- goranske županije to je učinio župan Zlatko Komadina, koji je Kastavcima obećao pomoć Županije u izgradnji nove škole u Rešetarima. 

Ispred susjednih Gradova i Općina Kastavcima je čestitao kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, a okupljenima se obratila i gošća iz Grada Zlatara, gradonačelnica Jasenka Auguštan- Pentek.

Spinčićeva muzika

U najsvečanijem trenutku večeri ovogodišnjim su laureatima dodijeljene gradske nagrade i priznanja. Glazbeno društvo Spinčići nagrađeno je, povodom 100 godina od osnivanja Društva, posebnim priznanjem za značajan doprinos razvoju kulture grada Kastva, ali i promociju Kastva u Europi.


Mira Bujan, Josip Vrlić i Igor Brešan

Za doprinos razvoju turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva te u povodu 50 godina djelovanja restorana “Villa Mira” nagrađena je Mira Bujan, a za postignute iznimne sportske rezultate u klubu i reprezentaciji vaterpolist Josip Vrlić. 


Počasnim građaninom Grada Kastva proglašen je Igor Brešan. Novinar, karikaturist, kantautor, pjesnik, skladatelj i šansonijer tako je nagrađen za dugogodišnju suradnju i doprinos u promicanju ugleda Kastva. 

Zdenko Jurčić i Borislav Jelušić

Javna priznanja posmrtno su dobili Zdenko Jurčić za doprinos razvoju sporta i promociju Kastva te Borislav Jelušić za dugogodišnje djelovanje i značajan doprinos razvoju Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav.
 
Za uvod u veliku kastavsku svečanost i ove su godine bili zaduženi Spinčićeva muzika i Muška klapa Kastav, a okupljene je svojim nastupom zabavio kvartet Glazbenog odjela Osnovne škole Milan Brozović Kastav. 

Komentari