Kastav 1. srpanj 2016.

Munchhausen otvorio 25. KKL

Munchhausen otvorio 25. KKL
Vatromet nad impozantnom Crekvinom označio je početak 25. Kastafskog kulturnog leta, a prva je večer jubilarnog izdanja KKL-a bila rezervirana za Vilima Matulu i bezvremenski ”Munchhausen”.

Zastava KKL-a spuštena je na samom ulazu u staru kastavsku gradsku jezgru. Veliki jubilej, 25 godina, uveličali su Glazbeno društvo Spinčići i Ženska klapa Kastav, koji su bili zaduženi za “zagrijavanje” na Trgu Matka Laginje. 

“Kastavsko kulturno leto nije samo ljetni festival, ono predstavlja mnogo više. Predstavlja ideju udruživanja, organiziranog kulturnog djelovanja, društvene i kulturne razmjene. U neprekidnoj promjeni i gibanju misli, ljudi, koncepata, ideja, povijesti i budućnosti, brojka koja stoji ispred ovogodišnjeg festivala ispričat će priču o želji i potrebi da kultura u gradu Kastvu postoji,” naglasila je producentica festivala Jelena Milić.

“Kastafsko kulturno leto je manifestacija koja je izuzetno značajna za naš grad, ali i za cijelu okolicu. KKL je festival koji ima publiku i to je znak da se radi dobar posao. Vjerujem da je Kastafsko kulturno leto najznačajniji kastavski projekt u posljednjih nekoliko desetljeća,” istaknuo je kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović, koji je spustio zastavu KKL-a.

“Pripremili smo 32 različita programa, dramska, glazbena, filmska, dječja… Pokušali smo pripremiti programe za svačiji ukus. Nadam se da ćemo se družiti cijelo ljeto i da će svatko od vas pronaći nešto za sebe i ugodno se provesti u Kastvu,” rekla je Irena Gauš, predsjednica Udruge Kastafsko kulturno leto.

Četvrt stoljeća postojanja KKL-a obilježit će kombinacija svojevrsne retrospektive i novih festivalskih događanja. U proteklih 25 godina na festivalu je gostovalo nekoliko stotina umjetnika i umjetnica, a mnogi su nastupi ostali u sjećanju kao posebni. Upravo će se neki od njih ove godine vratiti u Kastav. Prvi “povratnik” na obnovljenu Crekvinu bio je barun Munchhausen, u nagrađivanoj komediji o jednom lažljivcu. 

Bogat program ovogodišnjeg KKL-a, koji će trajati sve do 26. kolovoza, nastavlja se sutra dobro poznatom komedijom “Stilske vježbe”. Pero Kvrgić i Lela Margitić na Crekvini nastupaju u 21 sat, a cijena ulaznice je 50 kuna.

Više o programu ovogodišnjeg KKL-a možete pročitati ovdje

Komentari