Kastav 3. listopad 2016.

Na Beli pundejak kastavskoj fešti od vina svanulo sunce

Na Beli pundejak kastavskoj fešti od vina svanulo sunce
Nakon što je kiša Belu nedeju obojila tmurnom tonovima najvećem kastavskom blagdanu sunce je svanulo na Beli pundejak. Iskoristili su to brojni posjetitelji koji danas “hodočaste” u Kastav.

U kastavskoj su se gradskoj vijećnici, na tradicionalnom prijemu na “Beli pundejak”, ponovno okupili brojni suradnici i prijatelji Grada Kastva.

“Opet je naša vijećnica puna usprkos dažju ki je do pred pol ure pljuskal. To znači da je Bela nedeja jedan važan i značajan blagdan ne samo za nas Kastavce nego i za seh vas ki imate prijateljstvo z Gradon Kastvon i ki ga saki na svoj način štimate. Drago mi je da smo okupljeni va ovako lepen, velen broje. Složimo se dragi prijatelji i uživajmo,” rekao je kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović i poželio svima dobrodošlicu na Beli pundejak.
 
Klapa Nevera i Antonio Krištofić

U poslijepodnevnim satima Kastavce i njihove goste na Lokvini zabavljaju Klapa Nevera i Antonio Krištofić. 

Na Beli pundejak u sklopu ekološko- edukativne akcije u Volim Hrvatsku, volin Kastav“, Turističke zajednice grada Kastva, izabrane su najljepše uređena kastavska okućnica, prozor i balkon te najljepše uređena okućnica u kategoriji iznajmljivača. Nagrada za najljepše uređenu okućnicu dodijeljena je Neviji Bašić. Obitelj Škrobonja dobila je nagradu za najljepše uređen prozor, a  Lili Berić za najbolje uređeni balkon. U kategoriji iznajmljivača, nagradu za najljepše uređenu okućnicu osvojila je Lučila Jambrek.

Nažalost “Mići samanj” kastavskih dječjih vrtića, koji je trebao početi ujutro, ipak je otkazan zbog nepredvidivog vremena.
 
Mauro Stara, La Banda i Funbox

Posljednji “čin” trodnevne kastavske fešte od mladog vina bit će večeras, kada je Lokvina rezervirana za Maura Staraja i La Bandu, a Trg Matka Laginje za “Funbox”.