Kastav 12. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Na novom igralištu nagrađeni najbolji kastavski sportaši

Na novom igralištu nagrađeni najbolji kastavski sportaši
Na novom igralištu u Dolnjim Turkima svečano proglašeni najbolji kastavski sportaši u protekloj godini- karatisti najuspješniji, Denisu Jakusu “Kastavsko srce”

Najbolje što ima sportski Kastav predstavljeno je na novom igralištu u Dolnjim Turkima, gdje je održan tradicionalni Izbor sportaša godine. Okupljene su pozdravili predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Bojan Marčić, koji je naglasio kako je Kastav među top 10 hrvatskih gradova po izdvajanjima za sport te kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, najavivši nova ulaganja u sportsku infrastrukturu te poručivši kako su sportaši najbolji ambasadori kako Kastva, tako i Hrvatske.


A sportska 2021. za Kastavce je bila iznimno uspješna. Pobjede i trofeji redali su se u: odbojci, košarci, šahu, karateu, boćanju, tenisu, ju jitsu- u, rukometu, malom nogometu, atletici, automoto sportu i školskom sportu.


Prestižnu nagradu “Kastavsko srce”, koja se dodjeljuje rijetko- za predanost i ljubav prema sportu kao načinu života, dobio je svestrani sportaš s invaliditetom- Denis Jakus. Jakus, iza kojeg je uspješna sportska godina, je član Boćarskog kluba osoba s invaliditetom “Pulac”, Plivačkog kluba osoba s invaliditetom “Forca” i Kluba za obaranje ruku “Shark”. Nagradu mu je, uz veliki pljesak okupljenih, uručio najtrofejniji svjetski vaterpolski trener Ratko Rudić.


Najuspješnijim kastavskim sportašima u protekloj godini proglašeni su Fran Host i Adriana Ross, koji su članovi Karate kluba Kastav, baš kao i najuspješnija mlada sportašica Zara Marie Zamlić. Najuspješniji mladi sportaš je Lucas Srdoč iz Ju- jitsu kluba “Kastav”.


Najuspješnijim sportskim klubom proglašen je Boćarski klub Kastav, koji u svojim redovima ima i najuspješnijeg sportskog djelatnika, a to je trener i voditelj Kristijan Mulac. Priznanje za dugogodišnjeg sportskog djelatnika dobila je Hedi Blašković iz Osnovne škole “Milan Brozović” Kastav.


Posebna priznanja dobili su: Nives Jelovica (Boćarski klub Labin), Davor Jelovica (Boćarski klub Pula), Petra Mance (Plivački klub Nevera), Marko Jardas (Plivački klub Primorje) te Noa Burburan, Kristian Vekić, Gabrijel Burburan i Patrik Turk (Vaterpolo klub Primorje).


U ime nagrađenih zahvalila se Adriana Ross, a kastavsku su sportsku svečanost, uz spomenutog Ratka Rudića, uveličali i naši trofejni sportaši Sanja Popović, Samir Barać, David Burburan i Andrej Prskalo.