Kastav 13. studeni 2020.

Nova aplikacija "KastApp" dostupna Kastavcima

Nova aplikacija "KastApp" dostupna Kastavcima
“KastApp”, nova aplikacija Grada Kastva, korisnicima omogućava praćenje novosti u radu Grada, informiranje o događanjima i turističkim zanimljivostima te dostupnim sadržajima, ali i aktivno sudjelovanje poput prijave problema, sudjelovanje u anketama ili kreiranje inicijative

Nova aplikacija Grada Kastva- “KastApp”, koja je danas predstavljena na Lokvini, korisnicima donosi brojne pogodnosti. Instaliranjem aplikacije preko svojih će pametnih telefona na dlanu imati različite servisne informacije, ali i novosti te zanimljivosti. Aplikacija nudi i aktivno sudjelovanje pa će korisnici npr. moći prijaviti probleme komunalnom redaru, kreirati građanske inicijative i sudjelovati u anketama. 


“Radi se o intuitivnoj i modernoj aplikaciji”, istaknuo je, u sklopu svoje prezentacije, Denis Mijolović, predstavnik tvrtke Exevio, koja je u suradnji s Gradom Kastvom razvila aplikaciju “KastApp”. 

“Glavna funkcija aplikacije je informiranje građana. Instaliranjem aplikacije korisnici će potrebne informacije dobiti na vrijeme. Uz to aplikacija građanima nudi mogućnost uključivanja, što je ključno jer time ostvarujemo dvosmjernu komunikaciju”, naglasio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, poručučivši kako je razvojem aplikacije Kastav uveo svojevrsni novitet u funkcioniranje lokalne samouprave.


Zanimljivo, nova kastavska aplikacija- “KastApp” razvijena je kao dio projekta “Smart city”, a upravo je Grad Kastav 2017. godine prvi u Hrvatskoj donio “Strategiju razvoja Pametnog grada”.

“Kastav se razvija u zacrtanom smjeru, na zadovoljstvo građana. To se očituje u podizanju kvalitete i standarda života, kvalitete komunalnih usluga, participaciji građana i funkcioniranju zajednice što je ključno u razvoju manjih gradova. Za razliku od mnogih Kastav raste, a njegov primjer trebaju slijediti ostali gradovi”, poručio je Vedran Kružić, ravnatelj županijske Regionalne razvojne agencije, naglasivši kako je Kastav među tri “najpametnija” mala grada u Hrvatskoj. 

Aplikaciju “KastApp”, korisnici Android uređaja već danas mogu preuzeti na Google Play storeu, dok će iOS korisnicima ona biti dostupna kroz tjedan dana.

Komentari